Ponny
23 augusti 2016 08:54

Världsrekordponnyn i farten med sin fälttävlansryttare

Dressyrstjärnan SL Lucci har slagit ponnyvärlden med häpnad flera gånger om och satte världsrekord på EM i Malmö med Phoebe Peters. Efter mycket hysch-hysch blev det känt att hans nya ryttare faktiskt är fälttävlanstjejen Anya Kolleth och tillsammans briljerar de redan.

Världsrekordponnyn i farten med sin fälttävlansryttare
SL Lucci när han satte världsrekord i Malmö med Phoebe Peters. Ny ryttare är Anya Kolleth. Photographer Roland Thunholm

Brittiska Phoebe Peters hade en makalös karriär med danska SL Lucci (valack, f -02, e Lukas-Bazar, uppf Sanne Lauesgaard-Nissen) och de toppade med flera världsrekord på EM i Malmö 2015. Superponnyn var strax därefter till salu för ett enligt annonsen  ”påtagligt men lämpligt pris” och det tog sin lilla tid innan Phoebe tyckte att rätt ryttare dök upp.

Lucci flyttade i maj, men det dröjde innan någon ville avslöja till vem. Fälttävlanstjejen Anya Kolleth är den lyckliga och det går redan bra för det nya ekipaget enligt Phoebe som är med dem på tävlingarna:
– Ännu ett väldigt stolt ögonblick idag med SL Lucci och Anya Kolleth! De gjorde sitt första försök i FEI:s lagtävlansprogram och gjorde ett vackert jobb för att få fantastiska 73,33 procent, skriver Phoebe på sin Facebook och berättar vidare att hon är glad över att fortfarandevara med sin guldponny:
– Jag kan knappt beskriva hur mycket jag älskar att vara en del av resan med Anya och Lucci. Jag är så tacksam för att Kolleths låter mig vara involverad.

Anya red i helgen EM på sin andra ponny, men då var det fälttävlan som gällde. SL Lucci ska dock inte bli en fälttävlansponny enligt planen, snarare är det enligt Eurodressage Anyas dressyrkarriär som ska utvecklas vidare. Hon har tidigare varit med i dressyrlanslaget på ponny och med Lucci i stallet lär Anya snart synas på de största dressyrbanorna igen.

Phoebe Peters, som fortfarande är världsrekordhållare med SL Lucci, rider vidare på juniornivå och var nyligen nia i EM-küren med Denford Surprise.

SL Lucci och hans nya ryttare:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden