Ponny
23 januari 2017 10:50

Svenska framgångar vid Baltic cup

De unga svenska ryttarna visade fin form i Helsingborg i helgen med flera framskjutna placeringar. Philip Svitzer hade ett strålande meeting med både lagseger och vinst i söndagens Grand Prix, och Michelle Cranning Hillgren gjorde tävlingsdebut på Udermus.

Svenska framgångar vid Baltic cup
Regerande svenska mästaren Philip Svitzer på Snow Flake vann söndagens Grand Prix för kategori II

Runt 200 ryttare från Sverige, Norge och Danmark samlades i helgen vid Helsingborgs Fältrittklubb för årets första omgång av Baltic Cup. Fredagen inleddes strålande för Sverige med svenska juniorlag både på första och andra plats. I det segrande laget red Evelin Lavén/Canada, Sara Appelqvist/Caponera, Cora Hirn/Vluffing Spirit och Janelle Larsson/Staralme Esc Z. I det andraplacerade svenska laget reda Stina Efraimsson/Dana, Mellie Berntsson/High Hope, Linnea Segersten/Caipirinha och Julia Hallberg/Rolex.

Thomas Fasteus, landslagsledare för ponny och children, tyckte att Sveriges juniorer visade stor klass och potential på Baltic, och att den nya juniorledaren Svante Johansson har många högkvalitativa juniorer att välja på till mästerskapen i år.
– Samtidigt som jag inte direkt avundas honom i hans svåra uppgift så är jag både stolt och glad över våra duktiga juniorer, inte minst för att jag har följt flera av dem över tid i min roll som ponnyledare, säger Thomas Fasteus till Svenska Ridsportförbundet.

Under lördagen blev det åter igen dubbla svenska lag högst upp på prispallen när lag 2 (Filippa Hermansson/Vångsundas Paris, Linn Arvidsson/Eivor, Sara Mentzer/Tibbie och Meja Wikström/Munsboro Toffee Pop) och lag 4 (Sixten Landgren/Flying Dragon, Ellen Johansson/Mister S, Tyra Norström/Kiltormer little gem och Filippa Lagergren/Rendene Piccolo) från Sverige tog hand om första- och andraplatsen. Svenska lagseger blev det även i kategori II med Sveriges lag 1 (Ingemar Hammarström/Atlas, Filippa Hellström/Haraella, Ida Selin/Frebos Mesterix och Philip Svitzer/Snow Flake).

I söndagens Grand Prix-klasser för ponny blev det dubbelt svenskt i topp i kategori III för Cornelia Wallenborg på Stald Fox’s Mr Fox (val f-08 imp Danmark) före Lilly Landgren på Munsboro Hyland. I Kategori II segrade regerande svenska mästarekipaget Philip Svitzer på Snow Flake (sto f-97 imp Irland), medan det blev norsk seger i högsta klassen för ponnyerna i kategori I genom Jenny Krogsæter på SI Safo IV. Främst placerade svensk i den klassen blev Michelle Cranning Hillgren på Wischin Chin M.

I den högsta klassen för juniorryttare på häst, som gick över hinder på 1,50-1,40, blev det dansk seger genom Theodor Linde på Grand Cru Van Paemel. Här hittar vi Julia Hallberg på Rolex som bästa svenska ekipage med en femteplats.

Resultat

En intressant debut gjordes också under meetinget. Ridsport har tidigare skrivit om Douglas Lindwlöws tidigare 1,60-häst Udermus (val, f 2001, e Odermus R-Jackson) som sålts till 14-åriga Michelle Cranning Hillgren. Det nya ekipaget gjorde nu tävlingsdebut med tre felfria rundor och två placeringar på hinder över 1,20/1,25. En av ritterna på de nya, spännande ekipaget finns att se här. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden