Ponny
5 mars 2017 18:44

Alva Nordfjell dominerade i Vännäs

I Vännäs har det ridits dressyrtävlingar för ponny med årets första kval till Friends. Helt dominerande under meetinget var Alva Nordfjell på sina ponnyer Skattegårds Norton och Kaizer.

Alva Nordfjell dominerade i Vännäs
Alva Nordfjell dominerade vid helgens tävlingar i Vännäs.

Det var blygsamma startfält när Vännäs Ryttarförening arrangerade dressyrtävlingar för ponny – största klassen hade sex startande. Under lördagen reds årets första kval till SHIS Ponny Kür i Friends arena.

13-åriga Alva Nordfjell från Vännäsby hade med sig sina två ponnyer, C-ponnyn Skattegårds Norton (NF, val f-04 e Skattegårds Porter-Skattegårds Miramis, uppf Charlotte Malmborg) och D-ponnyn Kaizer (ASRP, val f-07 e Coelenhage’s Prins Thatch-Parc Brigadier, uppf Reng Consulting).

Under lördagen vann Alva två klasser. I lagtävlansprogrammet blev det ohotad seger i kategori C+D med Kaizer på 67,393 procent – alla tre domare placerade Alva som etta. I det individuella mästerskapsprogrammet med Friends-kval blev det seger med Kaizer på 66,423 procent.

Under söndagen blev det åter igen två segrar för Alva. I lagtävlansprogrammet vann hon både kategori C med Skattegårds Norton på 67,350 procent, och i kategori D med Kaizer på 66,197 procent. Placerad som etta av alla domare i båda starterna.

Det är en nöjd Alva som Ridsport pratar med efter tävlingarna, som förstås är glad över att det gått så bra.
– Nu på slutet har jag börjat utvecklas mer i de högre klasserna, säger Alva.

Skettegårds Norton har hon haft sedan hösten 2014, och Kaizer sedan våren 2016. Målet i år är att komma till SM, vilket Alva inte har ridit tidigare. Och nu är hon kvalad med båda ponnyerna.
– Jag hade ett kval på Norton sedan tidigare och på Kaizer fick jag båda kvalen nu under helgen, säger Alva.

Även om hon vann SIHS-kvalet är Friends inte något mål för Alva i år. Kanske blir det aktuellt nästa år, men det här året är det fullt fokus på att rida SM.

Efter sitt lyckade meeting fortsatte Alva söndagen med att vara funktionär vid tävlingarna.
– Det är synd att det var så få startande, men roligt ändå att det kom några utifrån också, avslutar Alva.

Resultat Vännäs

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden