Ponny
6 mars 2017 14:15

Ellen Hidgård vann i Lillhagen

Lillhagens Ridklubb arrangerade sin vårdressyr för ponny i söndags. Ellen Hidgård och High Flying Top MG hade en riktigt bra dag med en seger och en andraplats.

Ellen Hidgård vann i Lillhagen
Ellen Hidgård och High Flying Top MG hade en bra dag i Lillhagen.

Ellen Hidgård blir 16 i år och gör sitt sista år på ponny. Hon tävlar för Willands Ryttarförening och ingår med Little Diamonds Doolittle bland annat i laget som vunnit SM-guld och tagit NM-silver. I Lillhagen red hon D-ponnyn High Flying Top MG (ASRP, val f-08 e Top Nordpol-okänd, uppf Sofia Hjalmarsson) – allmänt kallad Flugan. Ponnyn ägs av Sanna Nilsson, och Ellen berättar för Ridsport att hon har honom på utbildning inför en framtida försäljning.
– Men han är inte till salu just nu, tillägger Ellen.

Det blev en andraplats för ekipaget i lagtävlansprogrammet efter danska Maria L. Mortensen på Elmholts Atila (NF, val f-96 e Oldbjergs Rubin-EskehŦjgaards Ali, uppf Elmholt). Maria vann med 69,017 procent medans Ellen fick 68,846 procent och placerades främst av två domare. I lagtävlansprogrammet blev det seger för Ellen och Flugan med 69,675 procent före Maja Svensson på Extrem som belönades med 67,805 procent.


Ellen Hidgård, Maja Svensson, Zelma Björk och Villiam Grönberg placerade sig i Lillhagen. Foto: Malin Hidgård.

– Det känns så himla kul, han har sådan kapacitet och gångarterna är enorma, säger Ellen och Flugan, och tillägger att de inte varit ute och tävlat så mycket ännu.
– Jag får mest ta det lugnt och bromsa, det känns som vi går lite på halvfart och det finns så mycket mer att ta av.

Att Flugan har kapacitet för EM är Ellen övertygad om, men själv siktar hon detta sitt sista ponnyår att ta sig till EM med Doolittle. De ingår i spetstruppen, och nu under helgen fick hon besked från landslagsledaren Pytt Hamberg att hon och Flugan var med i observationstruppen.

Little Diamonds Doolittle är en välmeriterad ponny som tidigare gått EM med Klara Svanberg. Ellen berättar att det är en helt annan känsla att rida den yngre Flugan, som hon är med och utvecklar.
– Det är jätteroligt att få göra den här resan tillsammans med honom och få vara med från början, säger Ellen.

Kategori C i Lillhagen dominerades av Linda Svensson Krupke, Ronneby Ryttarförening, på Marveilleux (ASRP, val f-01 e Sweet Demand xx-Pernod ox, uppf Gittens Friskvård). De vann lagtävlansprogrammet med 67,222 procent och det individuella mästerskapsgrogrammet med 68,252 procent. 

Resultat Lillhagen 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden