Kajsa Björe och Bright Eyes vann igen (arkivbild).
Kajsa Björe och Bright Eyes vann igen (arkivbild).
Foto: Roland Thunholm

Rakt igenom felfritt för Kajsa Björe

Ponny  Kajsa Björe hade en riktigt lyckad helg i Strömsholm med idel felfria rundor. Förutom att hon ingick i Jump Clubs vinnarlag, tog hon också hem segern i meetingets högsta klass.

Vid de nationella ponnyhoppningarna vid Strömsholms Ridsportförening i helgen lyckades Kajsa Björe riktigt bra. Dels ingick hon i vinnarlaget från Jump Clubs Ridsportförening, som tog hem första segern i ponnyallsvenskans elitserie zon Nord.

I laget red Kajsa familjeuppfödningen Bright Eyes (SWB, val f-06 e Nicklas-Kantje's Ronaldo, uppf Lotta Björe), och ekipaget var felfria både i grundomgång och omhoppning och hade dessutom lagets snabbaste tid i omhoppningen.

Bright Eyes var också ponnyn hon vann meetingets högsta klass med, en Msv A-hoppning med en omgång på tid. Bara två ryttre red felfritt i kategori D, och Kajsa tog hem segern med hela åtta sekunders mariginal till tvåan Ellinor Liwing, Föreningen Runsten Equestrians, på Poetic's Blond Pearl.

"Min kung", kommenterar en mycket nöjd Kajsa på sociala medier om fantastiske Bright Eyes.

Kajsa hade också med sig en lillasyster till Bright Eyes: Carrie CM (ASRP, sto f-10 e Fjordglimt Sir Thomson-Kantje's Ronaldo, uppf Carin Hultgren & Marie Axelsson). Båda har new foreststoet Osella (f-92 e Kantje's Ronaldo-Portias Ricardo) som mor - samma mor som även Kajsas tidigare C-ponny Törnrosa har. Med sjuåriga Carrie startar Kajsa ännu så länge i avdelning B, och vid helgens meeting blev det två nya felfria rundor för ekipaget på LA-nivå. Både Bright Eyes och Carrie CM kan ni läsa om i vårt tidigare reportage om "Framgångsreceptet för två generationer Björe" (länk).

Slutresultatet blev idel felfria rundor för Kajsa under hela meetinget.

I kategori C vanns Msv A-klassen av Kimia Kadestam, Jump Club Ridsportförening, på Munsboro Sniper (sto f-01 imp Irland) före Nathalie Jonsson, Sundsvalls Ridklubb, på Munsboro Ice princess - båda red felfritt.

Helgens alla resultat från Strömsholm

Läs mer:

Jump Club hoppade hem premiärsegern i eliten

Nicklas: Framgångsreceptet för två generationer Björe