Ponny
9 april 2017 15:04

Guldponnyn Atlas såld

C-ponnyn Atlas som har ett flertal mästerskapsmedaljer har kommit till en ny familj. Ny ägare är 10-åriga Selma Staffare från Delsbo.

Guldponnyn Atlas såld
Selma Staffare är ny ägare till Atlas, som bland annat har tagit SM-guld med Alma Ljungberg.

Atlas (RP, val f-02 e okänd u Pia e okänd, uppf Per Grönkvist) har en lång och trogen karriär bakom sig med ett flertal olika ponnyryttare. Tillsammans med Alma Ljungberg vann de SM i hoppning 2011, och i höstas tog han SM-silver inne med Ingemar Hammarström. Atlas och Alma Ljungberg ingick även i guldlaget för Flyinge 2013, och ekipaget har dessutom ett lag-silver vid NM 2012.

Nu väntar nya äventyr för Atlas tillsammans med Selma Staffare, som fyller 11 år senare under året. Selma och hennes familj bor i Delsbo, och är nära vänner med familjen Hammarström som sålde Atlas till dem. Selma tävlar för Mitt Hjärta Hästsportförening, som hennes mamma Mia Staffare var med och startade upp tillsammans med familjen Hammarström.

Mia berättar för Ridsport att Selma ridit i tre år, men mer aktivt i drygt ett år. Förutom Atlas har de ytterligare tre ponnyer: I kategori B welshen Downland Russet och SM-ponnyn Madness, samt den äldre C-ponnyn June. Madness och June är ponnyer som även de tävlats av Hammarströms-barnen.

Selmas ryttarkarriär sedan hon började rida mer aktivt har gått fort.
– Jag får påminna Selma om att för ett år sedan kunde hon vara jätteledsen för att hon inte kunde galoppera över en bom, säger Mia till Ridsport.

I framtiden hägrar tävlingar som SM, Baltic och NM med Atlas. Men först och främst ska Selma rida sina B-ponnyer. I dagläget tävlar hon upp till LA, och förhoppningen är att i år kunna rida Msv med Madness. Kanske inne-SM i höst, om allt går bra. Atlas får följa med under tiden så Selma kan rida in sig på honom, så att övergången till C-ponny sedan blir lättare.
– Han är anmält till LC och LB i Sundsvall under påskhelgen, säger Mia.

Att få en sådan ponny som Atlas tycker Selma är som en dröm som blivit sann. Hon uttryckte stor förvåning när hon fick veta det, berättar Mia, som i ärlighetens namn inte trodde att familjen Hammarström skulle släppa hästen. Mia känner stor tacksamhet över förtroendet att de fick ta över den framgångsrika ponnyn.
– Anna (Hammarström) känner Selma och har sett hennes resa, och vet att vi har ett seriöst upplägg, säger Mia.
– När vi fick erbjudandet var det inte så mycket att fundera på, tillägger hon.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden