Ponny
24 april 2017 08:49

Helgens dressyrsegrare

(uppdaterad) Det har blivit många vinnare i de olika FEI-klasserna på nationella dressyrtävlingar för ponnyer i helgen. Här är resultaten från Ņstorp, Gripen och Luleå.

Helgens dressyrsegrare
Seger tredje helgen på raken blev det för Emma Tedenström och Giacomo (arkivbild)

I FEI:s individuella mästerskapsprogram hos Åstorportens Ryttarförening tog Linda Svensson Krupke och Merveilleux den blågula rosetten i kategori C med 68,293 procent på lördagen. Klassen hade tio starter. 

När de 22 ekipagen i kategori D gjorde upp i samma program gick segern till Roxanna Nilsson och Nia Domo’s Gordon på 68,659 procent. 

I klassen med FEI:s lagtävlansprogram vann Julia Ahlbom och Wild Love kategori C med 66,453 procent medan Nikky Sejrbo Jönsson och Sharon vann i kategori D med 68,59 procent. 

Även på söndagen reds det FEI-klasser och i det lagtävlansprogrammet för kategori C vann Linn Delwér med Crugybar Flying Childers på 66,538 procent. Här gjorde nio ekipage upp. 

I samma program för kategori D var det 18 ekipage på startlistan. Emelina Sjöblom och Vanity Fair vann på 68,557 procent. 

Resultat, Åstorp

Hos Gripens Ryttarförening har det också varit nationella dressyrtävlingar i helgen. FEI:s individuella program för kategori C hade tre startande och vanns av Hanna Lundin och Esse Buckson på 64,106 procent. 

Kategori D hade 19 starter och här visade Emma Tedenström och Giacomo att de är i väldigt fin form med seger tredje helgen på raken. Denna gång blev det hela 72,561 procent och ekipaget sattes som etta med god marginal av alla tre domare.

Resultat, Gripen

Vid Luleå ridklubb deltog endast ett ekipage i FEI-klasserna: Anna Olsson och Oosterwijks Leonardo. Det blev 62,764 procent i det individuella mästerskapsprogrammet och 63,932 procent i lagtävlansprogrammet. 

Resultat, Luleå 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden