Ponny
8 maj 2017 12:55

Liten men grym – Frida och C-ponnyn toppade

Frida Edin och hennes C-ponny Hof Ter Eekter's Covitha räds inte maffiga hinder, trots att ponnyn är mindre än de flesta konkurrenterna. Ņrets mål är EM och de laddade upp på bästa sätt med en seger i enstjärnig hästklass – häng med och kolla hur det såg ut.

Liten men grym – Frida och C-ponnyn toppade
Det går undan när Frida Edin och Covitha är i farten.

Förra året gjorde en skada att Frida Edin och Hof Ter Eekter’s Covitha (new forest, sto, f 2007, e Orlando-Sander, uppf Dhr L. Van de Put) missade bland annat SM och EM. Nu är de på hugget och har siktet inställt på Europamästerskapet.

– EM är mitt enda mål i år. Det här är sista året för mig, så det är allt eller inget, säger Frida.

Tvekar aldrig
För ganska precis ett år sedan debuterade de på mästerskapnivån CCIP2* med seger som resultat. Att Hof Ter Eekter’s Covitha är en C-ponny och tävlar mot D-ponnier är inget problem. Det visade de återigen nu i helgen hos Mantorpsryttarna då de vann klassen som gick i CNC1*, som motsvarar tvåstjärnig ponnyhöjd.
– Det är inte så många tvåstjärniga för ponny, så de var bussiga och ordnade en enstjärnig för häst fast med ponnyavstånd, säger Frida som var den enda av de åtta ponnyryttarna till start att sätta helt felfritt i terrängen.

– Covitha är helt fantastisk och det mesta i terrängen känns så lätt.  Hon är klockren och det märks inte att det är lite högre, säger Frida om sin ponny som flyger fram över de maffiga hindren.

De fasta hindren kan vara 1,10 höga. Tycker du aldrig själv att det kännas stort, särskilt eftersom du sitter på en C-ponny?
– Det är klart att jag ibland kan tänka ”shit, det där är stort” men Covitha har så härlig energi, så jag tvekar aldrig.

På filmen låter du väldigt lycklig efter varje hinder. Är då så?
– Gud ja, absolut, det är en härlig känsla. Covitha lyssnar mycket på mig, så jag peppar och uppmuntrar henne. Det är så vi gör det här tillsammans, hon och jag.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden