Ponny
4 juni 2017 13:20

Helgens dressyrvinnare

Det har ridits nationell ponnydressyr med FEI-klasser på flera håll i Sverige under helgen.

Helgens dressyrvinnare
Många ponnyryttare har varit i farten på nationella dressyrbanor i helgen. Fotograf Jan Gyllensten AB

Hos Södra Umeå Ryttarförening har det ridits FEI-klasser med små startfält. I lördagens FEI lagtävlansprogram lyckades Näsets Ryttarsällskaps Embla Kjellström och Twynmelyn Replica bäst av de fem ekipagen. Twynmelyn Replica slutade på 62,863 procent och vann klassen. 

Samma ekipage vann även söndagens klass med FEI:s individuella program där det var sex starter. Här blev segerprocenten 61,870.

Resultat, Umeå

På nationella tävlingar hos Hallands Equestrians Ridsportförening var det 14 ekipage i startfältet för kategori D i FEI:s individuella program på lördagen. Särö Ryttarförenings Clara Tholén vann med Horshaga Pompom på 68,537 procent. 

Kategori C hade fyra startande och här vann Hermanstorpsryttaren Emmie Wallin och Nors Solo på 65,366 procent. 

Resultat, Halland

På Sörmons Ridklubbs nationella dressyrtävlingar vann Vänersborgs Ryttarförenings Lova Sundquist och Rip´s Joyride lördagens klass med FEI:s individuella program. 68,577 procent räckte till seger i den nio ekipage stora klassen. 

Även i söndagens lagtävlansprogram gick segern till ett Vänersborgsekipage genom Ebba Renström och Flipp. De vann den fem ekipage stora klassen med 68,718 procent. 

Resultat, Sörmon

Hos Täby Ryttarsällskap var det nationella tävlingar på söndagen. I FEI:s lagtävlansprogram, kategori C, vann Ågesta Ridklubbs Jessica Hansson tillsammans med Gullmar på 63,803 procent. Klassen hade tre startande. 

I kategori D var det hela 31 ekipage till start. Emma Tedenström, Sundby Ridklubb, vann med Giacomo. Ekipaget fick 71,677 procent. Även i det individuella programmet blev det seger för Giacomo. Här var det 21 ekipage på startlistan och segerprocenten blev 72,073. 

I FEI:s individuella program för kategori C vann Djursholmsryttaren Jenny Målar på Veronas Gerswin RP 136. De fick 68,537 procent. 

Resultat, Täby

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden