Ponny
13 juni 2017 19:00

Regerande svenska mästaren vill försvara sin titel

I helgen hölls två nationella tävlingar i ponnydressyr. Den regerande svenska mästaren Ellen Hedbys med Indiana Joe var en av dem som genrepade inför stundande SM och det blev ett prima resultat.

Regerande svenska mästaren vill försvara sin titel
Snart är det dags att försvara guldet. LottaGyllensten

Tillsammans med ponnyn Indiana Joe (val, f 2000, imp Holland) har Ellen Hedbys tagit hem fyra stycken SM-guld. Ekipaget var ute på Trelleborgs Ryttarförening i helgen för att känna på formen inför SM, där Ellen vill försvara sin förstaplats. 
– Det är klart att vi drömmer om ett guld, det är allt jag tänker på just nu. Det här är mitt sista år tillsammans med honom och det är chansen för en sista SM-titel, säger Ellen. 

2016 var för Ellen ett år med stora framgångar, fram tills Indiana Joe insjuknade av en tarmomvridning (läs mer om det här).
– Han är idag helt återhämtad men planerna inför SM stannade upp lite när han blev sjuk i slutet av förra året. Men när vi sedan började med träningen igen har vi anpassat oss efter hur han mår och låtit det ta tid.

När ekipaget kom ut på dressyrbanorna igen för första gången efter att han Indiana Joe blev sjuk vann de sin första klass. Ellen förklarar att det är ren lycka att han är tillbaka på banorna igen. 
– Det var jätteroligt att han tävlar igen men vi är bara glada att han är vid liv. 

Det här är ditt sista år som du tävlar Indiana Joe, hur ska du göra det här till ett SM att minnas?
– Jag ska kämpa och gå för guld. Sen ska jag ska också försöka att njuta och det har jag verkligen gjort på sista tiden och jag vill ta vara på varje stund jag har med den här hästen. 

SM startar till helgen på Hammarö med RS Grums som värdklubb. Mästerskapet avgörs med finaler på måndag. Start- och resultatlistor

Helgens vinnare 
Andra ryttare som vann på Trelleborgs Ryttarförening i helgen var Siri Ryrstedt med Drizzle (kategori D) i lagtävlansprogrammet, samma klass som Ellen Hedbys vann i kategori C. Elsa Ottosson med Chopin A.M (kategori C) och Sofia Heimburg med Look Like Candy (kategori D) tog båda hem förstaplaceringar i mästerskapsprogrammet

Hos Falu Ryttarsällskap vann Jenny Målar med Veronas Gerswin RP 136 (kategori C) och Maxime Kjellvertz med Alexandre Dumas (kategori D) lagtävlansprogrammet på lördagen. I mästerskapsprogrammet vann Emma Ek med Tic Tac (kategori C) och Maxime Kjellvertz med Alexandre Dumas (kategori D). Under söndagen reds lagtävlansprogrammet och denna gång vann Josefin Östlund med Banana Bitsch (kategori C) och Felicia Andersson med Nova (kategori D). Under söndagen hölls även en kür och i denna klass segrade Emma Ek med Tic Tac. För B-ponny anordnades även en Lätt A:PO och denna tog Agnes Frejd tillsammans med Stenbroåsens Carlos hem segern i. 

Resultat Trelleborgs Ryttarförening

Resultat Falu Ryttarsällskap 

Text: Julia Brente 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden