Ponny
29 juni 2017 15:59

Silver till C-ponnylaget – Snow Flake och Svitzer levererade

(Uppdaterad) D-ponnylaget blev trea och det svenska C-ponnylaget hoppade hem ett silver när de första medaljerna fördelades på Nordiska mästerskapen. Det 20-åriga lagankaret Snow Flake med Philip Svitzer i sadeln gjorde ingen besviken och ligger i topp inför den individuella finalen.

Silver till C-ponnylaget – Snow Flake och Svitzer levererade
Philip Svitzer och Snow Flake la sig i täten. (Arkivbild)

Det svenska laget med D-ponnyer, kategori I, kom trea av fyra nationer på NM och får därmed bronsmedaljer med sig hem. Hilda Denkert/Carraig Donn, Ingrid Ravik/Attyrory Bye Bye Love, Cora Hirn/Miskaun Harvey och Erik Nordström/Flb Hamlet hoppade i laget.

Ingrid Ravik lyckades allra bäst och har med isg två felfria rundor in i det indivduella avgörandet. Hon leder tillsammans med två danskor som också var dubbelt felfria.


C-ponnylaget tog silver. Foto: Andrea Blixt

I det svenska silverlaget i kategori II red Moa Johansson/Ambra, Cornelia Wallenborg/Lodestar Van’t Rechthof, Frida Karlsson/Babin Dubh och Philip Svitzer/Snow Flake. Det landade på 21 fel efter två omgångar och det betydde NM-silver, just efter Danmark som vann på 18 fel.

Starkast lysande stjärnan, eller snarare flingan, i det svenska laget var 20-åriga veteranen Snow Flake. Philip Svitzer lotsade henne till dubbelt felfritt, vilket bara ett till ekipage lyckades med. De svenska inomhusmästarna ligger därmed i delad ledning inför det individuella avgörandet senare under helgen.

Thea Gånehed med Woodfield Night Light, som inte hoppade i laget, ligger just efter ledarduon efter blott ett tidsfel på två omgångar.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden