Ponny
8 juli 2017 06:30

Filippa inte Nöjd än – vill hålla i ledningen till guld

Det är tight i toppen på ponny-SM i fälttävlan. Visst är Filippa Nöjd glad över sin ledning, men hon vill gärna ha mer. ”Nu hoppas jag att vi kan hålla i det” säger Filippa inför avgörandet.

Filippa inte Nöjd än – vill hålla i ledningen till guld
Under söndagen ger sig Filippa och Zara ut i SM-terrängen.

Filippa Nöjd och Essenar Zara har rest runt 70 mil för sitt första gemensamma SM i fälttävlan, som går hos skånska Tågarpsortens RF. Resan som startade i Storvik i onsdags har hittills gett bra utslag.

Efter lördagens dressyr låg de sjua, men som ett av en handfull felfria i banhoppningen tog de ledningen. Det väntade sig inte Filippa.
– Zara hoppar så väldigt bra. Jag red för det, men ändå lugnt och utan press. Jag visste inte att vi kunde ta ledningen och när jag fick höra när vi gick i mål att vi leder kändes det såklart jätteroligt.

Under söndagen ska den svenska mästaren koras. Filippa har gått terrängen och konstaterar att det lär bli utmanande på vissa ställen.
– Det känns bra att vara i ledningen, men samtidigt nervöst. Nu hoppas jag att vi kan hålla i det. Jag ska rida så bra jag bara kan på varje hinder i terrängen och så får jag hoppas att Zara hänger på också, säger ledaren med ett skratt.

Filippa är i ledningen på sitt dressyrstraff 51,5 straff och det är nervkittlande tight i toppen. De sex ryttarna som just nu ligger på placering ligger inom 4,5 straff och de tre på medaljplats ligger på 51,5 till 52,3.

Även stil-SM avgörs under helgen.
Start- och resultatlistor


Engla Westerberg med Magnificent ligger tvåa inför terrängen. Arkivbild: Lottapictures

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden