Ponny
3 juli 2017 16:12

Guldekipaget har gjort sin sista tävling

Ellen Hedbys och Inidiana Joe har en stor samling medaljer efter att ha varit ett toppekipage i flera år. Nu har de dansat färdigt tillsammans på tävlingsbanorna och avslutade med två nya NM-medaljer.

Guldekipaget har gjort sin sista tävling
Ellen och hennes Indi har tävlat färdigt tillsammans.

– Jag har gråtit floder. Min ponny är ju så fantastisk, säger Ellen Hedbys, när hon strax efter NM-silvret berättar för Ridsport att just NM var hennes sista tävling med Indiana Joe.

Hon gör som 16-åring sitt sista internationella ponnyår och säger själv att hon har blivit lite lång.  Efter nära tre framgångsrika år på tävlingsbanan var därför NM ekipagets sista tävling. Exakt vad som händer nu för Indi inte klart, men Ellen berättar att familjen ska prata igenom allt ordentligt.  

Medaljer i stora lass
Hon tog över tyglarna på C-ponnyn Indiana Joe (val, f 2000, imp Holland) sensommaren 2014 efter Linnéa Holmgren. Sedan dess har det blivit bland annat två individuella SM-guld, ett individuellt SM-silver och guld på lag-SM.

Även förra året tog de medaljer på NM både individuellt och i lag, men i år var valörerna ännu ädlare: guld i lag och silver individuellt. Det var snubblande nära ett guld för Ellen med hennes 70,293 mot danska vinnarens 70,366.
– Jo, det kändes lite surt när det var så nära. Mest är jag ändå jättejättenöjd och så glad över Indi och resultatet.  

Gjorde comeback
Ekipagets tid kunde ha tagit slut redan i vintras (läs Ridsports tidigare artikel om det). Indiana Joe drabbades av tarmomvridning och buköppnades. Ännu ett felläge av tarmen strax efter gjorde situationen orolig igen, men efter en tid på djursjukhuset kunde Indi komma hem till Ellen. Till påsk gjorde de comeback hos Hästhagens RF med en nationell seger.

Hur mycket den lilla guldklimpen betyder för Ellen och familjen är det ingen tvekan om.
– Vi har upplevt så mycket tillsammans och han är mitt livs kärlek, sa Ellen till Ridsport när Indi hade varit sjuk.
– Till och med pappa som inte är så jättevan vid hästar älskar att gosa med honom. Indi är ett riktigt gosedjur.


Ellen Hedbys och Indiana Joe tog lagguld och ett eget silver på NM. Foto: Anna-Lena Bergqvist

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden