Ponny
28 juli 2017 21:02

Sverige femma på ponny-EM

Sverige var ett nedslag från bronset på EM i lag i hoppning och slutade femma. Irland tog guld.

Sverige femma på ponny-EM
Cora Hirn var bäst i det svenska laget med 1 fel i lagtävlingen. EventingPhoto

Vilken oerhört spännande nationshoppning det blev, ända tills sista hindret för den sista ryttaren. Och vilken strålande insats det svenska laget gjorde. Inför andra omgången nu på torsdagskvällen hade svenskarna radat upp felfria ritter: Filippa Hellström/Carnhill Clover Lass, Cora Hirn/Miskaun Harvey och Ingemar Hammarström/Ocean des As hade alla nollat.  Janelle Larsson/Prince of Ladytown hade fel som fick räknas bort. Med de fel de hade med sig från den första individuella klassen stod det svenska laget på 5 fel och låg plötsligt på bronsplats bakom Storbritannien och Irland på vardera 4 fel inför den andra rundan.

Så den andra rundan blev en riktig nervpärs. När Janelle, Filippa och Cora ridit med 4, 8 och 0 fel red Ingemar in på banan för brons (det krävdes en felfri ritt för medalj) – och det var så nära, men en blå bom över vattenmattan valde att stilla rulla ner, och bronset blev till en femteplats. Irland vann guldet före Storbritannien, och Nederländerna och Frankrike gick förbi oss.

Fantastisk sport, fina ponnyer, duktiga ryttare, och de svenska ekipagen är med i toppen. Det var ingen lätt bana, många svårigheter efter varandra, en mur som ställde till problem, en svår trekombination, en blå oxer med vattenmatta under.

På söndag rids den individuella hoppfinalen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden