Ponny
29 juli 2017 11:25

Thea, Ebba och Isabelle bäst i kategori B

Det blev en spännande final för B-ponnyerna på hopp-SM på Sundbyholm. Hela nio finalister red omhoppning, två om guldet och sju om bronsplats.

Thea, Ebba och Isabelle bäst i kategori B
Tre glada finalister från vänster silver till Ebba Danielsson, guld till Thea Gånehed och brons till Isabelle Spjuth. @RolandThunholm

På banan visade 20 blixtsnabba B-ponnyekipage upp sig. Finalomgången reds i bedömning A över 1-meters hinder på Peter Lundströms bana med 12 hinder och 15 språng. I omhoppningen reds det över åtta hinder och nio språng.

Nästan hälften av finalisterna klarade grundomgången helt felfritt och hela sju ekipage gick in i final på fina noll fel. Bland dem slog nog nervositeten till lite extra för det föll en och annan bom här och var, det är stort att rida SM. 

Säker tredje fin nollrunda satte Ebba Danielsson på söte Parc Chit Chat (ISH f -06 e Okänd, äg Eva Danielsson) och det såg ut som att hon skulle bli ensam om det. 

Sista startande Thea Gånehed på Florina (KP f -06 e Okänd, äg Åsa Lannefors) var säkerheten själv och därför blev det omhoppning om guld mellan Thea och Ebba.

Florina och Thea i fin stil.

Hela nio ekipage stod på 4 fel och det blev därför en rejäl omhoppning om bronsplatsen. I kampen om bronset gick Lilly Landgren på Munsboro Hyland (KP f -00 e Okänd, uppf Imp Irland, äg Lilly Landgren) felfritt men snabbare tider följde. Izabelle StolthStald Poppels Harmony (DWB f -03 e Okänd, uppf Stald Poppel, äg Ulrika Stolth) putsade tiden ännu lite till med en snabb runda på 34,10 sekunder.  Skulle det räcka för att lägga beslag på bronset? Ekipage efter ekipage försökte till sist var det bara Clara Hermelin på Moflos Zorro (Welsh f -96 e Wärnanäs Sigill RW 60-Dito RW 75, uppf Jenny Staaf, Näsåker, äg Stall Lagerfelt AB) kvar i bronsjakten. Men nej, en bom föll så brons till Izabelle Stolth.

Isabelle och hennes Stald Poppels Harmony.

Avgörande striden på guld och silver stod mellan Ebba Danielsson och Thea Gånehed. Ebba och hennes Parc Chit Chat hade en bom ner medan Thea Gånehed och Florina seglade runt felfritt till guldmedaljen.

Grattis Thea, du tog guld!

Thea Gånehed och Florina gör därmed en trippel i år, Lag-SM, Inverkans-SM och nu ponny-SM med guldmedalj från alla tre.
– Jag är 12 år så det är sista året med B-ponny. Jag har tagit en bronsmedalj på SM tidigare. Nu ska jag iväg och rida C-ponny och gå banan, sa Thea, nybliven guldmedaljör.

Resultat SM ponny kategori B 

Arrangörens hemsida 
Start- och resultatlistor 
Livesändning 

Regler children 
Regler ponny 

Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden