Sport
29 juni 2014 08:34

Nya vinnare i RPC

Janelle Larsson och Tullohea Minnie i kategori B blev första vinnare i årets fjärde kvaltävling i Ridsport Ponny Cup. Kategori C vanns av Annie Unghanse med Idylle och Jakob Frostgård/Flammabyggets Hamlet var bäst i kategori D.

Nya vinnare i RPC
Janelle Larsson och Tullohea Minnie blev först till det röda Ridsport Ponny Cup-täcket i Kalmar.

Kalmar Hästsportklubb arrangerar omgången som började med tolv ekipage i kategori B över en meter höga hinder.  Lennart Lindelöw hade byggt banan som fick tre felfria till omhoppning om tre placeringar. Där blev klassens sista startande Janelle Larsson med den 9-åriga irländska Tullohea Minnie – fjolårets finalsegrare – ensam om nollan och fick sitt första RPC-täcke för året.

– Det var första starten med Minnie i årets cup men hennes tredje Ridsport Ponny Cup-täcke. Jag hoppas att vi hinner få poäng i de omgångar som är kvar så vi kommer till finalen, berättade Janelle efter prisutdelningen.

1,10-höjder för kategori C vållade lite större problem. Det blev visserligen lika många felfria till omhoppning  men det var på 26 startande jämfört med dussinet för de mindre ekipagen. I omhoppningen blev Annie Unghanse med den svenska ponnyn Idylle (sto f -02 e Kamik Breeze-Finney Master, uppf Johanna Sällberg) både snabbast och ensam om nollan.

– Jätteroligt, mitt första röda täcke. Cupen är en jätterolig tävling, där alla är taggade och allt handlar om hoppning och tid. Precis som det ska vara och inget tjafs om stil, sade 14-åriga Annie innan det var dags att byta till D-ponny.

Bland 28 försök i kategori D var det endast två som svarade rätt på alla 1,20-frågor. I omhoppningen sprack båda nollorna och minst för Jakob Frostgård som vann på fyra fel med den 20-årige Flammabyggets Hamlet (val f -94 e Poetic Justice, uppf Pia & Ted Nätterqvist).

– Kul att få vinna. Det är första gången jag vinner i Ridsport Ponny Cup. I går vann jag en klass på stor häst, berättade Jakob som haft Hamlet i två år.

Fullständiga resultat

Jörgen Ottosson/Lisbeth Pahnke-Airosto

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden