Årets finalsegrare i Ridsport Ponny Cup

Ridsport Ponny Cup  Klara Mattsson blev årets första finalvinnare i Ridsport Ponny Cup. Hon följdes av Ellinor Malmgren och Tom Svitzer avslutade årets final med seger i kategori D.

Kategori B fick fyra ryttare till omhoppning för att fördela tre placeringar. Som andra ryttare i avgörandet tog Klara Mattsson och Munsboro Hyland, från Uddevalla RF, ledningen efter en säker och snabb nolla. Det höll också hela vägen fram till seger och det röda täcket till ponnyn.

- Otroligt roligt. Detta är precis vad jag drömt om och dessutom i en av mina sista tävlingar på B-ponny, berättade Klara som är 13 år och gör sin sista säsong i kategori B.

I kategori C fick vi vänta länge på en nolla bland sex ekipage som gick vidare till omhoppning efter grundomgångens 1,10-hinder. Den kom i det femte ekipaget, när Ellinor Malmgren med Ice Crystal från hemmaklubben Fjärås Hoppryttare, finalvann som ensam felfri i omhoppningen.

- Det var nog lite överraskande. Förra året var jag finalfyra i kategori B och nu fick jag min första finalseger, kommenterade Ellinor som gav sig själv en tidig födelsedagspresent inför 13-årsdagen nästa vecka.

Förra året vann Tom Svitzer finalen i kategori B. I år satt han på den 16-åriga hingsten Ice and Fire D´Albran och trodde inte på seger efter ett stopp och fyra tidsfel som första ryttare bland två i omhoppning. Det öppnade alla dörrar för Anna Lindberg men hon rev både första och sista hindret i en runda som också gav tidsfel.

- Jag trodde aldrig på seger efter min runda men allt kan hända, tyckte 13-årige Tom Svitzer om sin andra finalseger i Ridsport Ponny Cup.

Fullständigt resultat