Sport
23 maj 2015 19:31

Saga Hansen regerar i RPC

Saga Hansen vann både kategori B och C i Ridsport Ponny Cups kvalomgång hos Södra Umeå Ryttarförening på lördagen. Dessutom var det hennes 13-årsdag.

Saga Hansen regerar i RPC
Saga Hansen vann två kategorier när Ridsport ponny cup reds i Umeå på lördagen.

Som alltid gick kvalomgången i medelsvår B. I kategori B var det fem startande ekipage. Saga Hansen och Munsboro Hyland, som tävlar för Stöcke PF, var enda ekipaget som lyckades hålla nollan i både grundomgång och omhoppning. Ekipaget fick alltså med sig det åtråvärda röda täcket hem. 

I kategori C kom sju ekipage till start och även är vann Saga Hansen, nu med Munsboro Sniper. Det var tre ekipage till omhoppning i medelsvår B-klassen. Ida Hansemon bjöd på hårt motstånd genom att vara felfri, men Saga Hansen var både felfri och snabbare. 
Saga Hansen fyllde 13 år under dagen, och även om hon var nöjd med sina två RPC-vinster hade hon hoppats på lite mer. 
– Jag hade planerat att ta en hat-trick i kategori B, C och D, säger hon.  

I kategori C, grupp 2, vann Marielle Carlsson med Munsboro Dot Com. Klassen hade tre starter och Marielle Carlsson, som tävlar för Vindelns RK, hade ett nedslag i både grundomgång och omhoppning. 
Marielle fyller 18 år i år, och det är hennes första Ridsport-täcke. Hon har varit med en gång förut, i Umeå i fjol. Hon hade egentligen bara planerat att starta i Umeå även i år, men börjar tänka om. 
– Nu får vi söka upp och kolla var de andra kvalen går. 

Kategori D började med grupp 2 som hade fyra startande. Bästa resultaten i grundomgången blev två ekipage med tolv fel som hoppade om varandra. Efter en felfri runda i omhoppningen vann Isabell Dahlgren och Sir Lancelot, Piteå Ridklubb.  Isabell Dahlgren gjorde sin första start i RPC någonsin, och segrade alltså i debuten. Isabell fyller 19 år i år, och fick med de nya åldersreglerna ett överraskande bonusår på ponny. I grundomgången tyckte hon det kändes som hon gjorde allt fel på Sir Lancelot, men i omhoppningen fungerade det bättre och nollan satt. 

I kategori D, grupp 1, startade åtta ekipage. Segern gick till Umeåryttaren Linn Lindeberg med Lintrupgaard Memory. Ekipaget var enda ekipaget som dubbelnollade klassen. Linn Lindeberg vann sitt andra täcke, tidigare har hon vunnit på B-ponny. Förra året var lite av ett träningsår på hennes D-ponny, men i år satsar hon fullt ut. 
– Han har varit lite svår att hitta knapparna på, men i år så vill jag rida SM, säger Linn. 
– Och EM är det stora målet. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden