Sport
29 november 2014 20:20

Färgsprakande show och busiga agilityhundar

Sweden International Horse Show är lång ifrån bara tävling. Under helgen bjuds det på massor av show, och under lördagseftermiddagen var agilityn med kändisryttarna en av dem.

Färgsprakande show och busiga agilityhundar
Pegasus inviger som vanligt varje föreställning. BILDBYRÅN

Agilityn bestod av fyra lag som tävlade mot varandra. Hoppryttarna, Malin Baryard Johnsson och Jens Fredricson tävlade mot Kärleksparet, Angelica Augustsson och pojkvännen, brasilianaren Marlon Zanotelli. Det blev en jämn kamp men Hopplaget tog hem den första delsegern.

Bröderna John och Michael Whitaker tog upp kampen mot Dressyrryttarna Patrik Kittel och Tinne Vilhelmson Silfvén. Men båda bröderna hade stora problem att få med sig sina hundar dit de ville – intresset att springa tillbaka till de andra hundarna var betydligt större än att springa igenom tunnlar och hoppa över hinder. Till slut tog John Whitaker saken i egna händer och hoppade över hindren själv.

De vinnande lagen möttes i en rafflande final som var spännande intill slutet. Malins slimmade jaktlabrador och Tinnes superlydiga Springer spaniel låg nos mot nos i princip hela loppet. När sedan Jens och Patrik skulle avgöra föll Hopplaget bokstavligen på mållinjen. Jens kastade sig i mål – men några meter för tidigt vilket gjorde att Patrik Kittels Dressyrlag kunde stå som segrare i årets agility.

Missa inte bildspelet med över 30 bilder – klicka på en bild för att få upp den i större storlek och bläddra fram och tillbaka.

Foto: Anna-Lena Bergqvist

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden