Sport
27 november 2014 19:02

Fartfylld start när stjärnorna rattade traktorn

När torsdagen föreställning inleddes, för första gången i Friends Arena, gjordes det med en fartfylld och spännande duell i Ride and Drive mellan hopplaget och fälttävlanslaget. Efter en jämn match blev det till slut en omhoppning som avgjorde, där Niklas Arvidsson tog hem segern till hopplagets stora glädje.

Fartfylld start när stjärnorna rattade traktorn
Niklas Arvidsson visade sig vara en hejare på att köra traktor. Photo: Roland Thunholm

Hoppningen gick över sex hinder, betydligt lägre än ryttarna är vana vid. Därefter gällde det att så snabbt som möjligt få stopp på hästen, slänga sig av och därefter upp på en traktor – av samma märke som som vinnaren i inomhusfälttävlansklassen senare under kvällen får åka hem med.

Lagledarna Malin Baryard Johnsson för hopplaget och Sara Algotsson Ostholt för fälttävlanlaget var först ut. De gick båda ut för fullt i hoppningen men tempot sjönk betydligt när det var dags för traktormomentet.

– Det var kul att rida, men hemskt att köra traktor. Jag gjorde samma sak för några år sedan, och då undrade jag om man fick traktorkörkortet på postorder. Tack och lov var ju Sara lika hemsk som jag, sa Malin Baryard Johnsson om sin runda.

Desto bättre på traktormomentet gick det för Niklas Lindbäck och Niklas Jonsson, som satte gasen i botten båda två och den senare välte nästan traktorn när den ställde sig på ett hjul.

Peder Fredricson mötte Frida Andersén, båda snabba på hoppning och körning. Peder körde på en flygande avsittning innan han gasade iväg på traktorn. Båda tiderna var riktigt snabba, men snabbast blv Fridas tid.

Niklas Arvidsson körde på kvällens snabbaste start, men lyckades få med sig två bommar för mycket. Ludwig Svennerstål fick med sig publikens jubel när han satte en snabb hopprunda.

Det blev lika för lagen poängmässigt och segern avgjordes i en duell mellan Niklas Arvidsson och Frida Andersén. Niklas fällde avgörandet när han gjorde kvällens förmodade snabbaste traktorrundan – med varningsblinkers på och traktorn på högkant.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden