Sport
28 november 2014 15:09

Jämn match i Knock out -dressyr och -hoppning

Det blev en jämn match när Knock out-dressyr och -hoppning avgjordes för första gången under Sweden International Horse Show. Efter att sekunder räknats kunde man konstatera att Malin Baryard Johnson och Charlotte Haid Bondergaard gick segrande ur striden - till publikens jubel.

Jämn match i Knock out -dressyr och -hoppning
Dressyrdueller mot hoppdueller. Här Charlotte Haid-Bondergaard och Emelie Brolin. BILDBYRÅN STR

Knock out -dressyr och -hoppning är en ny företeelse i årets show – och en riktigt publikfriande sådan. Fyra lag tävlar mot varandra, en dressyrryttare och en hoppryttare tävlar tillsammans. Dressyrryttarna rider först ett dressyrprogram, spegelvänt, samtidigt. Sedan avgör en domare – eller i verkligheten publiken – vem som vinner dressyrmomentet. Det lag som inte vann fick tre sekunders tidstillägg när hoppryttarna skulle avgöra duellen i en likadan hoppbana.

Både dressyrryttare och hoppryttare bjöd på lika mycket show som tävling och uppvisade svårigheter som passage med publikvinkning och nästan 180-gradiga svängar mot hindren.

Efter en andra duell mellan de två bästa lagen blev det Malin Baryard Johnson och Charlotte Bondergaard som tog hem hela segern efter en sista omgång där hundradelar fick räknas.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden