Sport
27 november 2014 18:15
Ridsportplus

Sara är redo för inomhusfälttävlan

Sara Algotsson Ostholt är på plats i Friends arena för att rida inomhus-fälttävlan, för första gången i Sverige. Vi passade på att ställa fem snabba frågor till den nyblivna mamman.

Sara är redo för inomhusfälttävlan
Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Hur länge har du ridit sen du fick barn?
    – Erik föddes i oktober. Jag satt upp en vecka efter förlossningen. Efter två veckor började jag rida. Nu är jag uppe i två eller tre hästar. Jag tar det väldigt lugnt.

    Hur är din form just nu?
    – Det känns bra. Men det är klart att kroppen inte är så stark. Jag känner mig ändå mindre ringrostig nu än när jag fick Wilma. Det kanske handlar om att jag tränat andra så mycket nu och behållt känslan för ridningen på det sättet. Min dagsform just nu är inte hundra. Jag är med men jag tror inte att jag kan konkurrera mot de andra.

    Har du ridit inomhus-fälttävlan förr?
    – Jag red tre starter förra året och innan dess har det blivit någon start om året. Nu är det mer populärt, några månader efter varandra kan du rida fem, sex tävlingar på de här stora arenorna. 

    Är inomhus-fälttävlan show eller tävling?
    – Klart att det alltid är tävling. Men mer på shownivå enligt mig. Vi har inga specialiserade hästar för det, än. Men vem vet, i framtiden kanske det blir en världscup och att man då tittar ut hästar och har en speciell häst för den här inomhussäsongen. 

    Vad tycker du om Friends arena?
    – Den är enorm, verkligen jättefin. Jag har inte hunnit gå runt så mycket än men det är stort. Det krävs säkert något år till innan allting funkar. Men det känns väldigt bra och det är en ganska mysig stämning inne i arenan. Det blir en riktig adrenalinkick att rida in där. Jag hoppas att vi i svenska laget kan ge de andra en riktigt bra matchning. 

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 99 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden