Sport
28 november 2015 20:21

Ändrad plan säkrade segern

Han hade en plan när han gick banan, men när han väl satt i sadeln och red in i Friends Arena gjorde han annorlunda. Något som räckte till seger för Bertram Allen i tidshoppningen över 1,50-hinder.

Ändrad plan säkrade segern
Bertram Allen fick nycklarna till sin tredje vinstbil - i år. Photographer Roland Thunholm

Att gå ut först i en tidshoppning och sedan vinna, hör inte till vanligheterna. Även om underbarnet Allen har gjort det förr.
– Man kan aldrig veta hur det ska gå, men jag visste att jag var rätt snabb. Jag känner min häst väl, han är snabb, sa Allen om 11-årige Quiet Easy (val e Quidam’s Rubin-Zapateado, äg Quainton Stud), som tidigare reds av Angelica Augustsson.
Allen är i Stockholm för första gången och stortrivs – inte så konstigt kanske när man vinner en bil, även om det är årets tredje för 20-åringen.
– Det är unikt här, vilken superatmosfär. Jag har hört mycket om Stockholm, och att bara ha så få ryttare i klasserna, det är bra både för publiken och oss ryttare. 

Han fick medhåll av tvåan Ben Maher, som ändrade sitt tävlingsschema för att kunna komma till Stockholm. Det höll på att bli en seger för britten, men en irländare kom i vägen.
– Om Bertram hade hållit sin plan så… Men när jag såg honom rida så insåg jag att han skulle vinna. 
Hans Diva II, ett 10-årigt sto efter Kannan, har nyligen vilat.
– Det här blev en bra tävling för henne att komma igång på, konstaterade Maher, som startar stoet även i söndagens Grand Prix. 

Norrmannen Geir Gulliksen kom till start med 8-årige Charleville. 
– Min son rider den i vanliga fall, men jag fick låna den här. Den har inte gått så många 1,50, så det vore galet av mig att försöka slå Bertrams tid. Jag är väldigt glad för tredjeplatsen med denna hästen. 
Gulliksen pratade sig varm om Sweden International Horse Show och den svenska publiken. 
– I min ålder är det väldigt skönt att åka till sådana här tävlingar, med bara 18 ryttare. Publiken är alltid fantastisk i Sverige, inte bara i Stockholm utan även i Göteborg och Falsterbo. Jag har varit över hela världen men man ser det ingen annanstans. 

Bästa svensk blev Niklas Arvidsson på sin egen Cobolt (val -06, e Cyklon-Camaro M, äg Monica & Kenneth Arvidsson).
– Han är färsk i de här sammanhangen, så jag får vara nöjd ändå. Han var väldigt spooky igår och även idag – precis som sin pappa. Det var för stor risk för att satsa mer på tiden, jag hade inte kunnat slå Bertrams tid ändå.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden