Sport
28 november 2015 10:14

Ponnybalett i Friends

Det blev en härlig start på lördagen med fina ponnyer och välridande barn till musik. Bäst av alla dansade Drink Pink och Ella Viebke som visade vinnarkvalitéer från entré till avslutning.

Ponnybalett i Friends
En glad vinnare Ella Viebke och Drink Pink Anna-Lena Bergqvist

Ponnybarnen förgyller Friends Arena med sina fina kürprogram och härliga ponnyer. Det är en dröm för många att tävla här och en utmaning att bli bedömd av fem internationella domare. Som krydda ska barnen rida till de två stora skärmar som ställde till det så för U25-ryttarna i fredagens Lövsta Future Challenge, det gick bra för hälften och mindre bra för andra hälften.

Ebba Nilsson och Roman rider till filmusiken från julfilmen ”The Holiday” i ett fint program som passar lätta Roman bra. Han tyckte dock att de stora skärmarna där han fick se sig själv i 10-dubbla storleken var läskiga. Ebba kämpade jättebra och fick god kontroll en bit in i sitt program. De visade fin förvänd galopp på volt, riktigt bra enkelt byte och sedan ett halvt volt varv tillbaka, tyvärr ett kort avbrott men Ebba rättade snabbt. Lite spänning blev det i en annars fin uppvisning och Pether Markne tröstade i sina kommentarer efter ritten.
– Du klarade ett svårt läge jättebra, ni hör hemma på internationella banor, menade han.

Cecilia Bergåkra Berglund, silvermedaljör på EM för Children, rider New Forest hingsten Ängsgårdens Izzy RNF 174 till hela Mellos egen same. Musiken passar Izzy och Cecilia riktigt bra men även Izzy reagerade lite på skärmen. Programmet är på ponnyvis fullt av svåra övergångar som de bemästrar tillsammans. Cecilia från Hälsingland rider upp i galopp på en hand som avslutning, härligt kaxigt och coolt. Pether Markne berömde Cecilias händer och lugn när Izzy var rädd för sin egen skugga i början. Totalt 67,7 procent.

Från Segerstas guldlag kommer Evelina Söderström och Okidoki som rider till Lady Gaga medley. Här har vi en ponny som inte är det minsta bekymrad över omgivningen. som första ryttare kan Evelina rida på och ta ut svängarna, de visar fina travskolor. Det blev lite spänning, trippigt i ett skrittavsnitt, men för övrigt såg det ut som lugnet själv. Okidoki är lydig, avspänd och avslutar i fin ökad trav. Totalt 70,20 procent.
– Fantastiskt fint ridet, vilken uppvisning, kommenterade Pether Markne.

Ella Viebke och Drink Pink kommer in som sista startande till tonerna av Abba men sen byter musiken skepnad. Drink Pink är namnet till trots en fux som också är med på noterna direkt i arenan. Ebba och Drink Pink har ett härligt flytande programoch visar fina travövningar. Till galoppen är det dags för Peter Gabriels Sledgehammer, en rytm som passar Drink Pink perfekt. Ebba gör fina upptagningar från den ökade galoppen, mjukt men ändå med energi. Ett utmanande program med många moment framför domarna.
– Jag blev imponerad av inledning, koreografi och musik, speciellt till galoppen, sa Pether Markne. Totalt 72, 43 procent.

Startlista

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden