Sport
28 november 2015 16:02

Samlad topptrio

Det skiljde mindre än 18 poäng mellan seger och tredjeplats i dagens kval. Topptrion var nöjd med sina respektive insatser. - Med tanke på förberedelserna inför start här är jag supernöjd, sa Patrik Kittel som blev trea.

Samlad topptrio
Patrik Kittel, samlad och med slutspelskägg. Så blir det när man är uppe vid 5 och skrittar sin häst en timme. Kim C Lundin kim@witnet.se

Topptrion med Hans-Peter Minderhoud på Glock’s Flirt flankerades av Adelinde Cornelissen och Patrik Kittel. För Adelinde var det en skön känsla att vara tillbaka.

– Året hittills har inte precis blivit som jag tänkt mig, Parzival har inte varit skadad men det gick inte bra därför blev det bara en start i Rotterdam tidigare i år, förklarade hon. 
– Nu tar jag en tävling i taget och gör inga stora planer för mig och Parzival, han känns otroligt bra och nu rider vi vår vanliga kür imorgon.
– Han reagerade faktiskt inte alls på den stora skärmen, tittade till men stannade hos mig.

Hans-Peter Minderhoud har en positiv inställning till Friends från start.
– Jag och Flirt vann här förra året i Grand Prixn sen slog Tinne mig, nu får vi väl se, jag ska försöka i alla fall.
– Flirt är bättre på alla sätt, han är ganska obekymrad över miljö så han tittade inte på någon skärm, förklarade Hans-Peter.
– Nu var Flirt här förra året och han fick se skärmen på träning, det är klart det hjälper. I küren har vi spansk musik, det passar faktiskt Flirt.

Patrik Kittel hade en dålig uppladdning hemma i Tyskland med Scandic och har bråda dagar i Friends med alla elever som tävlar.
– Det har varit så blött så han har fått lite mugg av att gå i hagen, vi har bara kunnat skritta denna veckan och normalt sett är han en häst som behöver gå, det finns en del energi i honom, förklarade Patrik.
– Han blir faktiskt bara hetare med åren, annars är han i fin form, går i sin hage varje dag en två – tre timmar sen tycker Scandic att det är dags att gå in.
– Idag var han lite het emellanåt men när det är dags för piaff och passage så behöver jag bara tänka det sen lyder Scandic direkt så lyhörd är han.
– Vi kör vår Depeche mode kür, jag går igång på den, Scandic går igång på den, den är bra, jag satsar så får vi se.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden