Sport
28 november 2015 21:53

Startnummer ett – lyckonumret

Att gå ut som nummer ett brukar inte vara ett populärt startnummer, men under lördagkvällen var det som etta man skulle rida för att sluta överst på prispallen. I 1,40-klassen var det John Whitaker som kunde konstatera detta.

Startnummer ett – lyckonumret
John Whitaker har inga planer på att sluta - på lördagen blev det seger i 1,40. Photographer Roland Thunholm

Britten John Whitaker har ridit 39 internationella mästerskap, och har inte tänkt att sluta än. Till Sverige kommer han gärna, och i Stockholm hyllade han – precis som de flesta internationella ryttarna – publiken.
– Det är fantastiskt här, häftigt att rida inför den här otroliga publiken, sa han i vinnarintervjun. 

15 ekipage kom till start i 1,40-klassen, och precis som i kvällens tidigare 1,50-klass, var det startnummer ett som var numret man skulle ha för att vinna. John Whitaker red 11-årige valacken Lord of Arabia (e Cassini II-Carry, äg P. Sultan Saud), och fick upp bra fart i omhoppningen. 
– Jag trodde inte att det skulle hålla hela vägen, men jag försökte göra likadant som Bertram i förra klassen. Min häst var verkligen med mig.

Jur Vrieling, holländaren som tidigare idag var på besök i Ridsports livepodd, var väldigt nära att slå Whitaker när han gick ut som sista ryttare, men var dryga halvsekunden för långsam. Peder Fredricson var bästa svensk med gårdagens 1,40-vinnare, H&M Sibon, på tredje plats.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden