Sport
29 november 2015 20:57

Väntad vinst i världscupkörningen

Det blev som väntat holländaren Ijsbrand Chardon som vann världscup i körning i Friends Arena, klassen som fick avsluta tävlingarna under Sweden International Horse Show.

Väntad vinst i världscupkörningen
Ijsbrand Chardon tog en väntad seger i Stockholm. Photographer Roland Thunholm

Förra helgen fick Chardon se sig slagen av fyrspannskungen Boyd Exell i Stuttgart. När Exell sedan åkte till Madrid valde Chardon att ta med sitt spann till Stockholm, för att köra hem segern i världscupklassen. Han vann med sex sekunder till godo på tvåan Michael Brauchle.
– Mina hästar är väldigt snabba, och jag hade 15 sekunder att gå på inför andra rundan. Det var mycket bra bandesign, med en teknisk och snabb bana – väldigt publikvänlig. Publiken här är fantastisk, sa vinnaren och fick medhåll av de andra kuskarna.  

Tvåan Brauchle gjorde sin andra världscuptävling, och var väldigt nöjd med sina hästar. 
– Den här arenan kräver mer kontroll och mer teknisk körning, men det var en bra bana.

Axel Olin stod för det svenska deltagandet efter att ha fått ett wild card, och mönstrade efter fredagens tragiska dödsfall på ett spann med reservhästen Wittstein, ytterligare en av Tomas Erikssons hästar.
– Jag fick ändra om i teamet och kunde inte köra i full fart. Han var lite för upphetsad, det var första inomhusklassen för honom, han går utomhus annars.   
Olin slutade sist på sjätte plats.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden