Sport
8 november 2016 10:14

Clara och Extrem möts i en sista dans på Friends

Efter en framgångsrik karriär på högsta nivå med Amalie och Clara Egholm Hebsgaard har dressyrstjärnan Extrem flyttat. Lagom till Sweden International Horse Show möts dock han och Clara igen för en sista dans tillsammans.

Clara och Extrem möts i en sista dans på Friends
Ekipaget red för Sverige 2015 i hemma-EM, som var ett av deras många mästerskap under åren.

Redan på Elmia red Clara Egholm Hebsgaard vad som då troddes vara den sista küren på Extrem (val, f 2001, imp Danmark), som har funnits i familjen sedan de båda var tre år gamla. I helgens semifinal till küren på SIHS satte de dock personbästa och vann rejält på 76,083 procent. Nu står det klart att de avslutar sin tid tillsammans på Friends.
– Extrem gillar de stora arenorna och kommer tycka att det är kul att vara tillbaka där igen, säger Clara om tävlingen som de vann 2014.

Under tiden hos familjen har Extrem gått sex EM, lika många NM och åtta SM. Med Clara har det blivit bland annat två SM-guld. Just küren är något av en favorit för ponnyn.
– Extrem har haft samma kürmusik i åtta år och känner igen den så väl. Så fort jag höjer handen och musiken börjar vet han att det är nu det gäller, säger Clara.

Hon vet inte ens hur livet är utan att ha Extrem i familjen, men nu blir det annorlunda. I förrgår for Extrem till sin nya familj, Svenssons i Trollhättan.
– Jag vet att han inte hade kunnat få en bättre familj, men det är lite jobbigt. Både jag och mamma grät när det var dags, säger Clara.

Som Ridsport tidigare har berättat kommer Extrem att fortsätta att tränas av Claras mamma Ditte Egholm Nielsen. Strax före Friends tar Clara över tyglarna igen för att dansa fram en sista gång med Extrem.
– Då ska jag bara se till att njuta extra mycket, säger Clara.


Ekipaget är i toppform. Blir det Friendsseger precis som 2014? Foto: Roland Thunholm

Klara för Sweden International Ponny Kür
Clara Egholm Hebsgaard/Extrem
Linnea Holmgren/Fleuramo´s Justis
Cecilia Bergåkra Berglund/Inspi(red) Justice RP 185 
Zelma Björk/Maine

Friendssegern 2014 då Extrem firar med en extra spurt i ärevarvet (privat video):

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden