Sport
2 november 2016 10:20

John Whitaker kommer till Friends

John Whitaker är en flitig Sverigebesökare och nu är han åter klar för Sweden International Horse Show. Han är det senaste tillskottet tillsammans med tre andra ryttare.

John Whitaker kommer till Friends
John Whitaker på ärevarv med Lord of Arabia på Friends 2015.

Sweden International Horse Shows sportchef Malin Baryard Johnsson fyller på hoppningens startfält inför tävlingarna. Janika Sprunger, Piergiorgio Bucci och superveteranen John Whitaker är nya på listan. Enligt ett pressmeddelande meddelar FEI att de använder sin möjlighet att utse en ryttare och ger Karim Fares, Libanon, möjlighet att starta i Friends Arena.

Janika Sprunger, Schweiz, och Piergiorgio Bucci, Italien, är ett framgångsrikt ryttarpar. Hon vann bland annat Falsterbo Grand Prix 2015 på sin OS-häst Bonne Chance CW. Även Bucci, som tränar för Henk Nooren, har många mästerskap i bagaget. John Whitakers meritlista är oändligt lång och innehåller bland annat en skörd EM-guld samt VM-medaljer bade indivduellt och i lag.

Det är ett litet men exklusivt startfält som kommer att göra upp på Friends. Nio svenska ryttare och nio utländska deltar i hoppklasserna. Bland de internationella ryttarna är sedan tidigare Bertram Allen, Irland, och bröderna Olivier Philippaerts och Nicola Philippaerts, Belgien, klara.
– John (Whitaker) och Bertram, äldst och yngst, bildar tillsammans världens just nu mest framgångsrika team inom Global Champions League. Det är två oerhört formstarka ryttare som kommer tillbaka till Stockholm, säger sportchef Baryard Johnsson i ett pressmeddelande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden