Sport
25 november 2016 15:48

Peder bästa svensk i välkomsthoppningen

I den första internationella hoppklassen för helgen värmde de flesta upp i godan ro. Några öste dock på lite mer och snabbast var italienaren Emanuele Gaudioano som vann välkomsthoppningen medan Peder Fredricson var bästa svensk som trea.

Peder bästa svensk i välkomsthoppningen
Peder och Carat Desire i ärevarvet. Mikael Persson/MiP Media

Banbyggare Peter Lundström välkomnade de 18 ekipagen i den internationella hoppningen med en bana på 1,40-höjder. Namnet var Welcome stakes och mycket riktigt passade de flesta ryttarna främst på att göra sig och sina partners hemmastadda inför resten av helgen med felfria och hyfsat lugna rundor.

Publiken såg till att välkomna ryttarna med rejäla applåder och Peder Fredricson fick förstås nog det mest ljudliga välkomnandet av publiken. Tillsammans med H&M Carat Desire levererade han inför fansen och stod för den bästa blågula insatsen som trea.


Peder och Carat Desire startade fint på Friends. Foto: Roland Thuholm

Snyggt och snävt landade han en sekund efter Italiens Emanuele Gaudiano med Incas Big Think (sto, f 2008, e Beaulieu’s Think Big–Lanciano) som segrade. Just efter Peder landade fyran Malin Baryard Johnsson med H&M Second Chance.

För svensk del bådar det gott inför helgen. Inte mindre än åtta av nio svenska ryttare satte felfria grundomgångar och sju av dem satte ännu en felfri runda i omhoppningen.


Emanuele Gaudiano tog första vinsten på Friends. Foto: Mikael Persson/MiP Media

Har du missat något från Friends? Här finns Ridsports alla artiklar från hästfesten.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden