Sport
27 februari 2014 17:32

Tillbaka i Scandinavium

2011 tävlade Jenny Johansson finalen för young rider i Scandinavium. Sedan försvann hon till Tyskland. I år är hon tillbaka - och med besked.

Tillbaka i Scandinavium
Jenny Johansson är tillbaka i Scandinavium med besked.

I sitt första framträdande, nästan i Sverige sedan 2011, hade hon den 11-årige Catalux i den första internationella klassen. Två faser över 1,40-hinder och Jenny gjorde omedelbart bra reklam för sig själv genom att komma på fjärde plats efter en mycket säker och snabb runda.

– Skönt att det gick så bra. Det släpper alltid lite press att lyckas i den första klassen och inte behöva tänka på att nå placering, säger Jenny till Ridsport.

Tillsammans med Nicole Persson, tvåa i klassen med Hip Hop och också baserad i Tyskland, är Jenny säkert minst känd för publiken av de svenska ryttarna. Båda gjorde come back i Sverige vid SM i Borås för några veckor sedan och blev uttagna till Scandinavium.

Jenny har i Tyskland mest tävlat nationellt men var i Boråsmeetinget den ryttare som var bäst sammanlagt i senior-SM och Gina Tricot Grand Prix som sexa respektive femma med Caleno 3 som kommer i större klasser under Gothenburg Horse Show.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden