Sport
2 mars 2014 09:05

Emma, Emma, Emma!

Ett fullsatt Scandinavium jublade "Emma, Emma, Emma!" på lördagskvällen efter att Emma Emanuelsson och Titan vunnit Gothenburg Horse Show Trophy.

Emma, Emma, Emma!
Scandinavium skakade av publikens jubel och applåder när Emma Emanuelsson ridit klart sin felfria och snabba ritt. Roland Thunholm

Detta är givetvis jättestort både för Emma Emanuelsson själv och för svensk hoppning. Klart större än det färska SM-guldet och nästan säker biljett till höstens VM i Frankrike.
– Detta hade jag inte väntat mig. Mitt mål var att bli topp-tre, säger Emma Emanuelsson med ett ansikte som inte kan sluta stråla av glädje. 

Kvällens Grand Prix över 1,55-höjder fick sex felfria till omhoppning. Hälften av dessa var svenskar, vilket också är ett supergott betyg och ett nytt erkännande till förbundskapten Sylve Söderstrands tidigare konstaterande att ”vi är jäkligt bra”.
– Det här har legat i luften hela veckan. Det har känts att det är något på gång. Alla är väldigt taggade, säger förbundskaptenen. 

Douglas Lindelöw inledde omhoppningen med Talina som klarade allt utan insprånget i åttans oxer-räckepar som i grundomgången var en mycket ovanlig fyrkombination med räcke-oxer som avslutning. Emma satte lite senare omhoppningens enda nolla efter en lysande föreställning med Titan (val f -03 e Camaro M- Cardento, uppf A o K Wärmefjord).

Peder Fredricson var både sista svensk och sist ut i omhoppningen. Han var tydligt ute efter Emmas tid, som han också klarade, men då hade också H&M Sibon, i sin hittills största uppgift, dragit på sig en rivning på vägen.
– Jag ville vara snabbare än Emma. Och det var ju också, säger Peder Fredricson. 

Det höll ändå till tredje plats bakom Emma och sydafrikanen Oliver Lazarus, som  var snabbast av alla.
– Jag är imponerad av min häst. Detta var hans första femstjärniga Grand Prix. Jag tror att det är en häst för framtiden, säger Oliver Lazarus. 

Emma Emanuelssons taktik var att inte titta på sina medtävlare i omhoppningen.
– Jag såg bara Douglas när han fick fyra fel. Sedan gick jag in och gjorde min grej. 
Kvällens vinnare är inte orolig för att inte kunna ladda om inför söndagens världscuphoppning då hon också rider Titan.
– Det är inget problem. 

Resultat

Jörgen Ottosson/Annelie Frank

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden