Sport
2 mars 2014 12:33

Felfri familjelycka

Den 15-årige hedersmannen och godkände avelshingsten Hip Hop 1045 har gjort allt rätt i Scandinavium med uppfödarens sondotter i sadeln.

Felfri familjelycka
Hip Hop med sin familj Hans Göran, Nicole och Gunhild.

Hip Hop (f -99 e Feliciano-Electro) har haft flera ryttare i sadeln men sedan en tid finns han i Tyskland och tävlas av Nicole Persson, som är barnbarn till uppfödarna Hans Göran och Gunhild Persson. Nicole och Hip Hop har gjort flera fina internationella resultat med placeringar och Nicole kom till Scandinavium med förhoppningen att det kunde bli en till. Det blev betydligt fler.

– Ja, det har gått väldig bra. Vi har gjort fyra starter, felfritt hela vägen och är placerade i samtliga, berättar Nicole.

Det började med andra plats i torsdagens 1,40-klass och fortsatte med tionde på fredagen över samma höjder. I lördags blev det sjätte plats på 1,45-höjder och den fina serien avslutades i dag med tredje plats i tidshoppningen över 1,45-hinder. Totalt har det gett drygt 92 000 kronor i prispengar.

När Hip Hop var hemma på skånska Möllerup för avelstjänst i somras har Hans Göran sagt att han både red och hoppade hingsten men Nicole ställer sig lite tveksam till det sistnämnda om hoppning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden