Sport
1 mars 2014 22:07

Första GP-segern för Jessica

Det var fullt hus i Skandinavium och publiken såg till att det märktes. Segrande Jessica von Bredow Werndl med Unee BB hade inte hunnit smälta segern. –Det här är så stort, jag är så glad för Unee var med mig varje steg.

Första GP-segern för Jessica
Extra glad segrare - hon fick en större applåd än Patrik när hon bad om det. Jessica von Bredow-Werndl kommer gärna tillbaka till Skandinavium. Roland Thunholm

Ordningsföljden bland ryttarna blev den samma men uppvisningarna på banan var i allt väsentligt bra mycket bättre än i kvalet.

Jessica von Bredow-Werndls  tränare Johnny Hilberath, tillika tränare för tyska landslaget, var inte så lite stolt över sin elevs resultat.
– Jessica och Unee gjorde allt rätt på banan och har utvecklats fantastiskt bra. Idag red hon ännu bättre än i Neumünster och det var redan där otrolig klass. Jag ser fortfarande att det finns ännu mer potential, en oerhört harmonisk ritt, menade Hilberath när han firade med Jessicas föräldrar vid sargen.

Själv var vinnaren ganska tagen men prisade publiken i Skandinavium, dess like hade hon aldrig upplevt någon annanstans.
– Jag kan inte sätta ord på atmosfären här, fantastiskt, helt tyst under ritterna men helt galet både före och efter, det är underbart. Min bästa insats på banan idag var kanske helheten, Unee var så positiv. Jag är rätt stolt över linjen som inleddes med dubbel galopppiruett, övergång till piaffpiruett, övergång till fri skritt sedan samlad skritt och sedan upp i piaffpiruett igen, den är rätt så bra tycker jag.

Patrik Kittel gjorde en mycket bra ritt med Toy Story idag, det fanns inte ett fel utan allt från rörelser, takt, harmoni och linjer var i klass med formen från 2012/13 när ekipaget vann de två svenska världscupkvalen. Tre domare hade honom över 80 procent, Susanne Baarup hade honom som etta men C-domare Gustaf Svalling låg 4,75 procent lägre med 75,875 procent, enda domare under 80 på den konstnärliga delen. Som en av få ryttare med tydligt ridbar takt i sin musik låg Patrik spik på takten i både bytesserier och piaff, en svårighet i sig.

Ryttaren själv var mycket nöjd med Toy och sin ritt, han tackade för det fantastiska publikstödet.
– Jag är verkligt nöjd med hela ritten, vi hade inga fel idag och det kändes helgjutet, verkligt fin form och en stark uppvisning, vi gjorde bra ifrån oss idag, menade Patrik som skrivit autografer i långa banor på mässan. Ingen av oss tre i topp gjorde några fel i ritterna idag och det är alltid imponerande.

Nanna Merrald Skodborg är storstjärna hemma i Danmark, dansk publik är ”vild  med Nanna”. Det varma mottagandet i Göteborg kom lite som en förvåning men både Millibar och Nanna kände att det var en häftig känsla att rida till.
– Jag tycker vi gjorde riktigt bra galopp-piruetter idag. Min inledning med dubbel piruett och sedan byten i varje och upp till ny dubbelpiruett kändes riktigt bra idag. Millibar var bra idag och fungerade mycket bättre idag än igår så jag är riktigt nöjd. Jag tror att jag kommer med till Lyon nu, det ser jag framemot.

Fjärdeplacerade Hans-Peter Minderhoud med Johnson var mindre än en halv procent ifrån tredjeplatsen med sina 77,40 procent. Två låga underbetyg på skritten var sannolikt det som avgjorde, för övrigt gjorde de en fin uppvisning.

Sofie Lexner upprepade sin prestation från Neumünster med ännu en kür på 74,50 procent med en mycket välgående Charming Boy. Efter ritten flockades pressen runt Sofie som var rörd till tårar av sin och Charmings prestation, en stark come-back. Trots olycka, konvalescens och rehabilitering är Sofie och hennes fräscha Charming tilbaka bättre än någonsin. RIDSPORT upptäckte att Sofie sakande poäng efter tävlingen i Neumünster, något som nu korrigerats av förbundet hos FEI. Med dagens femteplats klättrade hon till en delad sjuttonde plats.

Sjunde placerade Kristian von Krusenstierna ligger nu på fjortonde plats i världscupens ranking och är högst rankade svensk efter Tinne Vilhelmson Silfvén som leder totalt.

Resultat

Enskilda poäng

Ställning i världscupen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden