Sport
2 mars 2014 14:03

Snabb svensk revansch

Det gick inte så bra för Sverige i dagens showklass med fjordhästar. Revanschen kom snabbt i finalen för 7-åringar, som fick Candlelight K och Elin Jansson i ensamt majestät.

Snabb svensk revansch
Elin Jansson och Candlelight K var ensam om nollan i 7-årsfinalen. Roland Thunholm

– Det blev enkelt och väldigt roligt så klart med en jättehärlig häst, kommenterade Elin från sadelplats.

Candlelight K (sto f -07 e Cardento-Everest, uppf/ägare Karin Larsson) kvalade för plats i Youngster-touren med sin ordinarie ryttare Stina Lillje vid tyglarna. Med Stina i väntans tider inför Scandinavium gick budet till den regerande svenska utomhusmästaren Elin Jansson som naturligtvis tackade för erbjudandet.

– Jag har haft henne i ungefär tre veckor och är väldigt förtjust. Hon är försiktig och spänstig och har det man vill ha hos en häst. Finalen blev kanske lite lättare än väntat men det är alltid skönt att slippa en oviss omhoppning, berättade Elin.

13 andra försökte men det blev alltså endast Cardento-dottern och Elin som hittade svaret på alla frågor i 1,35-finalen. Åtta av dem tog sig runt på fyra fel och det blev halvdubbelt svenskt överst eftersom Hip Hop-dottern Gurra Hop med finska Satu Liukkonen hade bäst tid i sällskapet.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden