Sport
2 mars 2014 10:04

Sofies sköna ögonblick

- Vi promenerar runt här och släpar oss fram, både jag och Charming är helt slut, men det var fantastiskt igår. Sofie Lexner hade en alldeles speciell dag innanför dressyrstaketen igår kväll i Skandinavium. en femteplats och nära personbästa, igen.

Sofies sköna ögonblick
Glad och rörd av allt stöd, Sofie Lexner och Charming Boy fick en go´ kram av Skandinavium-publiken. Kim C Lundin kim@witnet.se

-Det har varit ett helt speciellt halvår för Sofie Lexner, hennes olycka under 2013 vände upp och ner på livet lite. Men som en äkta fighter har Sofie tagit sig tillbaka på rekordtid. I världscupen i Neumünster satte hon och Charming Boy personbästa i küren, en fantastisk prestation. Hennes häst Charming Boy, som ägs av Ulla Håkansson, är bättre än någonsin trots ett annorlunda halvår.

Efter sin fina kür till filmmusiken från ”The Holliday”, musik Sofie ridit till i snart tre år med endast ändringar sitt program, fick Sofie känna på all den värme ett knökfullt Skandinavium kan ge. Det var ett starkt ögonblick, allt kämpande med rehabilitering och viljan att komma tillbaka i sporten igen kulminerade på en gång.
– Det var så mycket känslor, jag är mentalt utmattad idag och Charming också, säger Sofie som packar inför hemresan till Skåne. Jag var nervös inför küren, jag ville så gärna prestera inför hemmapublik och visa vad vi kan. Efteråt var jag så slut att jag knappt orkade äta eller stå på benen, därför så stod jag och grät inför pressen, allt kom på en gång.

Sofie och Charming Boy satte personbästa i en makalös ritt nere i Neumünster och knep världscup-poäng.
– Om jag jämför ritterna med Neumünster, så var det lite bättre där än här i Göteborg. Men känslan att få en sån publikvärme när jag gör halt, det går inte att beskriva, jag har försökt sätta ord på det, säger hon, fortfarande förundrad och glad. Igår satt all musik precis där den skulle, efter tre år med den här küren så kan vi allt på varje punkt och Charming vet precis när bytena kommer. Det är hans paradgren och då tar han i för kung och fosterland.

Efter en svår vinter har dock Sofie lärt sig hur man håller 18-årige Charming, som aldrig varit bättre eller fräschare än nu, på bästa humör.
– Vi tränar mycket mindre, nu blir det två veckor i skogen fr Charming med min pappa Anders, säger Sofie som just nu bara har en plan. Sova hela vägen hem i lastbilen.

 

Normal
0

21

false
false
false

SV
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:8.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:107%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-language:EN-US;}

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden