Sport
1 mars 2015 10:52

Evelina Tovek bästa U25-ryttare

Med en superfin fyrafelsrunda i lördagskvällens Gothenburg Trophy säkrade Evelina Tovek och Oz de Breve meetingpriset som bästa ryttare i Lövsta Future Challenge Jumping U25.

Evelina Tovek bästa U25-ryttare
Med tionde plats i Gothenburg Trophy säkrade Rvelkna Tovek och Oz de Breve segern i Lövsta Future Challenge Jumping U25.

Evelina hade inga förväntningar när du kom till tävlingarna i Scandinavium. Hon hade tidigt bestämt att hon nått sitt delmål att ta en plats i meetinget och var där för att få erfarenhet. Den viktigaste erfarenheten hon tar med sig är att stänga ute allting, tidningar som ringer, fotografer, publik och bara fokusera på sig själv och hästen.

– Det var svårare än vad jag kunde tro. Jag har ridit här innan, men det var inte alls samma sak, säger Evelina i ett pressmeddelande från Lövsta och berättar även om sin häst Oz de Breve.

– Vi köpte honom i slutet av sommaren, så vi är ganska nya tillsammans. Tidigare ryttare var Laura Renwick. Han är 13 år och valack. Men han beter sig som om han vore yngre. Bus hela tiden och han älskar att hoppa.

Den närmaste framtiden handlar om tävling i Österrike om två veckor. På längre sikt hoppas Evelina  komma med till någon nationshoppning i den andra divisionen och få  rutin i en lagtävling.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden