Sport
1 mars 2015 13:58
Ridsportplus

”Så trevligt vara här”

Han är regerande världsmästare i lag och Scandindavium är en av hans favoritplatser att tävla på. Dagens ryttare Gerco Schröder stortrivs i Göteborg.

”Så trevligt vara här”
Gerco Schröder har tävlat i Scandinavium så många gånger att han har tappat räkningen.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Den holländske VM-guldmedaljören står och hänger vid arenen mellan klasserna på söndagen. Han ser nöjd och avslappnad ut.
    – Jag är nöjd med mina hästar så här långt. Och det är alltid så trevligt att vara här, säger 36-åringen som har varit på stortävlingarna i Göteborg så många gånger att han har tappat räkningen.
    – Det är bra ordnat för hästarna och för oss ryttare. Och atmosfären är fantastisk. Det är en riktigt hästintresserad och entusiastisk publik, fortsätter han. 

    Gerco Schröder var framgångsrik med EM-medaljer redan som junior och ung ryttare. Sedan har det fortsatt på samma sätt. Han ingick i Hollands guldlag på VM 2014 och VM 2006. Dessutom tog han silver både individuellt och i lag på OS i London och har ett individuellt EM-guld. 

    Det var Glock´s London (hingst f 2002 e Nabab de Reve-Chin Chin) som bar holländaren till VM-guld och OS-silver. Hästen är med i Göteborg för att bland annat gå världscuphoppningen på söndagens eftermiddag. Men Gerco Schröder har inga större förhoppningar om att ta sig till världscupfinalen i Las Vegas med de 25 poäng osom han hittills har samlat ihop. Innan söndagens tävlingar är han på 31:a plats i västeuropeiska ligan.
    – För att jag överhuvudtaget ska ha en chans måste jag vara bland de fyra bästa här i dag, och det blir svårt. 

    Nästa tävling för honom blir de femstjärniga tävlingarna i Doha, Qatar. Där finns inte samma entusiastiska publik, men tävlingsplatsen är spektakulär på andra sätt.
    – Tävlingsplatsen i Doha är speciell på ett annat sätt än den här i Göteborg. Det är två helt olika grejer, säger han. 

    Fler ryttarintervjuer finns bland annat här  och här.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden