Sport
1 mars 2015 13:32

Många fina 7-åringar

Det var många fina hästar, som gav klara antydningar om att det kan väntas mycket mer, i söndagens final för de 7-åriga hästarna, där svenska Brenda Lee blev jättefin tvåa.

Många fina 7-åringar
Belgiska Judy-Ann Melchior vann finalen för 7-åriga hästar med Lover Boy Z. Roland Thunholm

Finalens 1,40-höjder blev en enkel match för de flesta och nästan som två klasser, när tolv av de 18 gick felfritt till omhoppning. Ytterligare tre kunde ha blandat sig i slutstriden men drog på sig en rivning vardera över grundbanans elva hinder.

Omhoppningen blev därmed lite av ett race och även där imponerade de flesta med sju nya nollor. SWB-hästen Brenda Lee (sto f -08 e Camargue-Cardento, uppf Sörsjö Ridcenter AB), som gjorde i stort sett allting rätt förra året, ryckte åt sig en ledning med sin vanliga ryttare Sandra Carlsson.

– Jag tyckte jag red så fort jag kunde och var väldigt nöjd med min runda och med Brenda så klart. Hon har allt man kan önska och även lite marginal på det, berättade Sandra om den familjeuppfödda hästen.

Det höll dessvärre bara en kort stund innan Judy-Ann Melchior var halvsekunden bättre med Lover Boy Z (hingst f -08 e Level Z-Aldatus Z). De fyra som var kvar gjorde strålande försök men räckte inte för att spräcka ledarduon. Tre av dem landade inom den nästan omärkliga marginalen av 0,02 sekund.

Näst bästa SWB-häst blev Coralle, som var i ledning med Emma Emanuelsson, på sjätte plats. Uncle Blue, som också utmärkt sig tidigare, kom sjua efter en dubbelnolla med Stephanie Holmén och finalplacerad blev även Sundance, snabbast av alla men med två rivningar i omhoppningen, under Juri Sokolovski.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden