Sport
1 mars 2015 19:50

Tittarna rasar mot SVT

En tittarstorm har tagit fart. Tv-sändningen från världscuphoppningarna i Göteborg bröts när sex ekipage återstod i omhoppningen. Här finns länk till omhoppningen.

Tittarna rasar mot SVT

Sociala medier kokade efter att tv-sändningen bröts för en UR-sändning. Det har bland annat bildats en Facebookgrupp med syfte att lyfta fram protesterna till SVT. 

Det var för att upprätthålla tv-tablån som sändingarna bröts. ”Vi beklagar det abrupta slutet i TV-sändningen från världscuphoppning. Otroligt olyckligt, men vi gjorde allt för att försöka hitta en lösning. Tävlingen var satt att vara klar klockan 17, men när den drog ut på tiden var alla SVT-kanaler upptagna med program som inte heller gick att flytta på. Även alla kanaler i SVT Play var vid 17:00 upptagna av andra sändningar vilket innebar att det tyvärr inte fanns någonstans att placera sändningen” skriver SVT Sport i ett pressmeddelande. 

Per Yng, chef och ansvarig utgivare på SVT Sport skriver: ”Vi ber oförbehållsamt om ursäkt, men det var också ett antal osannolika omständigheter som ledde till att situationen blev att vi var tvungna att bryta hästsändningen. SVT har och kommer fortfarande ha höga ambitioner med hästbevakning. Vi är också det TV-bolag i Sverige som satsar absolut mest på att bevaka den sporten, det kommer vi att fortsätta att göra. Vi behöver lite tid att analysera hur det kunde gå så här.”

Omhoppningen finns dock bandad och kan ses via SVT Play här. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden