Sport
18 mars 2016 16:03

Sex unga får årets GHS-stipendier

Stiftelsen Göteborg Horse Show delar varje år ut stipendier till elitsatsande ungdomar. I år får sex stipendiater från lika många grenar ta emot sin utmärkelse under Gothenburg Horse Show i Scandinavium.

Sex unga får årets GHS-stipendier
Linnea Kristiansen, här i Falsterbo Horse Show 2015, är en av årets sex GHS-stipendiater.

Victoria Boberg, distansritt
Victoria Boberg, 20, år, Åsbro, Nerikes Distansryttarklubb, har ridit sen hon var sex år. 2006 debuterade hon i tävlingssammanhang.  Victorias mål , som Young Rider, är att rida SM och EM i Portugal i september.  2018 har hon satt upp målet att ingå i seniorernas utmanartrupp och tävla på högsta nivå internationellt.

Emelie Aldenfalk, dressyr
Emelie Aldenfalk, 20 år, från Kumla, Kumla Ridklubb, är en målmedveten dressyrryttare med både korta och långa mål. Hon vill ta en pallplats på SM för Young Rider och rida EM för Young Rider den här säsongen. Hon tar hjälp av Louise ”Lussan” Nathhorst.  Därefter har hon siktat in sig på träning hos Patrik Kittel under hösten.

Erika Sjöström, fälttävlan
Erika Sjöström, 21 år, från Dösjebro, Dagstorportens Ryttarförening, vill satsa långsiktigt även om hon redan har en rad meriter som JSM-guld och två SM-guld för Young Rider.  Hon har också ridit EM.
Nu siktar hon på träning i Yorkshire, Storbritannien, för att nå lagmedalj 2016 som Young Rider vid EM. 2017 vill hon ta steget till seniortruppen.  2018 är det stora målet VM i Kanada.

Emelie Grönberg, hoppning
Emelie Grönberg, 20 år, Fjärås, Flyinge Hästsportklubb, har en lång meritlista redan från ponnytiden. Hon är uppväxt på en hästgård och älskar att jobba hårt. Målet för den här säsongen är Young Rider EM. Hon håller på att etablera sig på en ny bas i Kungsbacka. Hon har haft gott stöd i pappa Tobias som tränat henne och under senare år har hon även haft stöd från tränaren Pether Markne.

Linnea Kristiansen, körning
Linnea Kristiansen, 17 år, Huskvarna, Jönköpings Fältrittklubb, har tydliga mål. Under 2016 ska det bli fortsatt träning efter samma koncept som tidigare med en resa till Nederländerna för inspiration och träning. Hon siktar på att tävla internationellt i seniorklass. Att stå överst på pallen vid EM för Young Rider ingår också. Linnea tränar för Cecilia Qvarnström och satsar oerhört seriöst.

Felicia Grimmenhag, paradressyr
Felicia Grimmenhag, 22 år, Bålsta, Sällskapet Segersta Sportryttare, gör 2016 en rejäl satsning för att ta en plats i landslaget och målet är start i NM. På vägen dit siktar Felicia på SM-medalj. 2017 är stora målet EM på hemmaplan i Göteborg och 2020 handlar det om Paralympics. Hon har höga mål och smittar av sig med sin glädje i träningen, samtidigt som hon är ödmjuk inför hästarna och är en riktigt god förebild för ridsporten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden