Sport
25 februari 2017 21:01

Tack Casall – you´re amazing

Han har över 50 pallplatser i Grand Prix, vann Global Champions Tour 2016 och tog lag-brons på EM. Nu har Casall Ask sagt farväl till den svenska publiken. Följ med till hyllningen som aldrig ville sluta.

Ett fullsatt Scandinavium, Grand Prix-hinder på banan, ensamt majestät, publikens jubel som dånade och varv på varv till tonerna av Danny som sjunger ”you’re amazing”.

Avtackningen av Rolf-Göran Bengtssons stjärna Casall Ask blev precis så fin som de flesta hade hoppats på och i mitten av känslostormen fanns förstås hingsten själv, som såg ut att njuta av tillfället när han med spetsade öron flög fram i ärevarven med Rolf-Göran och stylade inför den stående publiken med några byten i vartannat och arbetspiruetter.
– Det har varit en helt, helt fantastisk resa att få göra det här med Casall. Han är en fantastisk kompis och individ, säger Rolf-Göran.

Casall går världscupen i morgon och sedan ett par stora tävlingar innan den slutliga avtackningen i sitt hemland Tyskland i maj.

Nog var Rolf-Göran tagen av stundens allvar när avtackningen närmade sig.

Duon joggade igång, precis som vanligt.

Ekipaget laddade upp backstage. Mikrofon kom på plats och sadelgjorden spändes. Casall såg ut att ha tävling i blick – är hindren där inne på banan till mig?!

Klart man ska vara snygg – RGB fixade frisyren.

Dåså, då kör vi!

Fullsatt och stående publik tog emot stjärnorna.

Casalls hästskötare Celia Rijntjes kikade från mitten av arenan. Hon har blivit utsedd till världens bästa groom och beskriver Casall som en once in a liftetime-häst.

I dag fick hon ta hand om den blivande pensionärens blommor.

Klapp på dig, kompis.

Kompanjonen Bo Kristoffersen var rörd när han såg sitt ekipage susa fram.

Snask-snask på morot i mikrofonen.

Jan Fristedt och Casall småpratade tillsammans.

Rolf-Göran berättade om deras resa tillsammans.

Rolf-Göran hyllades förstås lika mycket som hingsten.

Lite bus fick Rolf-Gäran att le ännu mer.

Casall fortsatte att spralla – gäller att passa på!

Casall trivdes med all publik tätt inpå som bara hade ögon för hingsten.

Varv på varv……medan publiken klappade fram storfavoriten.

Ärevarvstil med hjälmen under armen.

I täten med segertäcke på – precis som vi är vana att se dem.

Casall galopperar mot ett långt och lyckligt liv som pensionär.

MISSAT NÅGOT FRÅN GOTHENBURG HORSE SHOW? HÄR FINNS ALLT SAMLAT.

Hur amazing är Casall Ask? Jodå, väldigt amazing:
•Född: 1999, 167cm, e Caretino-Lavall I-Raimond- Korenbleem xx. Stostam 890.
•Uppfödare: Wilfried Thomann, ägare Holsteinerförbundet.
•Tävling: Casall har fler än 50 topp-tre-placeringar i internationella Grand Prix-klasser. 2014 rankandes hanoch Rolf-Göran Bengtsson som årets bästa ekipage i världen. Fyra på EM, fyra på VM och lagbrons på EM.
•Casall Ask i Global Champions Tour:
43 starter.
39 placeringar.
20 pallplatser.
9 nio segrar.
109 rundor: 83 felfria, tre med 1 tidsfel, 21 trippelnollor.

Från omgången i Wien hösten 2013 till omgången i Antwerpen våren 2016 var Casall Ask och Rolf-Göran Bengtsson placerade 20 tävlingar i följd. 2016 tog de sju placeringar i följd, varav tre segrar.

•Avel: Hittills har 46 Casall-söner blivit godkända som avelshingstar. Han har många avkommor i den internationella sporten, till exempel Chesall Zimequest med Simon Delestre, Casello med Ludger Beerbaum, Casallo Z med Piergiorgio Bucci, C.T. med Hugo Simon och Cabachon med Stein Endresen. Casall rankades i fjol fyra bland fäder i hoppning av World Breeding.