Sportnytt
20 februari 2012 11:04

Nu lanseras ridsportens andelshästar

Inom trav- och galoppvärlden har man länge kunnat äga andelar av hästar. Nu tar även ridsporten steget in i andelsägande.

Easy KB, som administrerat trav- och galopphästar i mer än 25 år, lanserar nu med stöd av Svenska Ridsportförbundet och ASVH andelsägande inom ridsporten. Idén är att köpa in lovande unga hästar, i första hand inom hoppning och dressyr, som sen ska matchas av elitryttare inom respektive disciplin.

Den första hästen som presenteras för andelsköp heter Bombay (val -07 e Balou du Rouet-Cardento). Hästen gjorde fina resultat under förra säsongen och matchas fortsatt av sin ryttare Stephanie Holmén.

Varje häst delas i 100 andelar. Priset för varje andel i Bombay är 4 000 kronor och månadskostnaden är 200 kronor. Mer information och möjlighet att teckna en andel kommer att finnas i ASVHs monter på Eurohorse-mässan i Göteborg 23 – 26 februari.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden