Sportnytt
24 oktober 2015 06:31

Rösta fram Årets Komet 2015

I dag är sista dagen att rösta fram Ņrets Komet 2015. Ridsports läsare bestämmer vilken lovande svensk ryttare som tar hem utmärkelsen under Ryttargalan den 25 november. Läs om årets nominerade ryttare här!

Rösta fram Årets Komet 2015
Hoppryttaren Irma Karlsson röstades fram till Årets Komet 2014.

Årets Komet ska vara en ryttare som under innevarande år börjat göra fina resultat på högre nivå och bedöms ha utvecklingspotential inom sin gren. En ryttare kan endast vara nominerad en gång.



En ryttare från hoppning, dressyr respektive fälttävlan nomineras av Ridsports grenspecifika journalister och Ridsports läsare avgör sedan vem som ska få titeln Årets Komet genom omröstning på hemsidan. Du röstar i vår webbfråga, som finns till höger här på hemsidan fram till den 25 oktober. Vinnaren avslöjas sedan på Ryttargalan den 25 november.

NOMINERADE:


Foto: Lottapictures

Ida Kristoffersson – dressyr
Ida Kristoffersson är en slitvarg. Envist och oförtrutet har hon jobbat på med sin Rolex TP, först när han var en obändig hingst och senare som ett riktigt energiknippe. Stadigt, sakta men säkert blir de tillsammans bättre och bättre. I år har de gjort sin tredje säsong i Lövsta Future Challenge, startat tre gånger och segrat två. Klara för final och redo för de verkliga seniorutmaningarna. En hästvänlig, ödmjuk och blygsam ryttare som kommer att vara en del av svensk dressyrs framtid, var så säker.

 
Foto: Lottapictures

Charlotte Mordasini – hoppning
När året började var det ingen i ridsport-Sverige som hade en aning om att det i Frankrike fanns en svensk hoppryttare på internationell nivå. När Sylve Söderstrand tog ut Charlotte Mordasini till Falsterbo Horse Show var det många som undrade vem hon var. Mordasini tog inte bara Falsterbo, utan hela landet, med storm och red så bra att hon utsågs till reserv i EM. I Aachen tog hon en tredjeplats i Grand Prixen – och mer lär följa när Mordasini nu inspirerats till än större satsning. 


Foto: Fredrik Jonsving

Erika Sjöström – fälttävlan
Årets komet i fälttävlan är Erika Sjöström. Skånskan, som fyller 20 år i november och fortfarande är young rider, har under året tagit YRSM-guld, vunnit en omgång av Swedish Eventing Trophys tvåstjärniga tävlingar, varit bästa svensk på YREM med en 18:e plats och debuterat CIC3*. Hon har två kapabla hästar i 11-åringarna Freda och Hakunamatata och gör en full satsning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden