Sportnytt
15 april 2015 12:23

Världscuphästarna igenom besiktningen

Samtliga 45 hopphästar och 18 dressyrhästar som deltar i veckans världscuptävling i Las Vegas har gått igenom besiktningen, inklusive de svenska. Men besiktningen förflöt inte helt utan dramatik.

Världscuphästarna igenom besiktningen
Daniel Deusser finns på plats med Cornet D´Amour för att försvara sin titel. Roland Thunholm

Under tisdagen besiktigades hästarna av Ground Jury, och alla fick klartecken för att starta. Men under besiktningen blev spänningen för stor för somliga. Den 18-åriga hingsten Painted Black (riden av Morgan Barbacon) slet sig fri och passade på att ta sig en galopp i ringen. Morgan Barbacon fick enligt uppgifter sig en spark men ska ha klarat sig utan skador, liksom hennes häst.

I dag är det dags för uppvärmningsklasser, Paulinda Friberg och Malin Hamilton kommer att rida i arenan 15:15 lokal tid. Imorgon, torsdag, drar det igång på allvar. Klockan 12 startar Grand Prix-klassen för dressyr och senare på kvällen, klockan 19 är det dags för hoppekipagen att göra sitt yttersta.

På fredag morgon kan dressyrryttarna övningsrida sitt kürprogram, och på kvällen gör hopphästarna sin andra hoppklass. På lördag rids dressyrfinalen, GP Küren börjar då klockan 12. På söndag avslutas världscupveckan med hoppningens final, då de 30 bästa hoppryttarna rider.
 
Världscupdressyrens  titelförsvarare, Charlotte Dujardin, rapporterar att Valegro känner av Las Vegas-värmen.
– Temperaturen har defintivt tagit på honom, han har inte lång tid på sig att acklimatisera sig innan han börjar tävla men det är fantastiskt att vara här och ta del av denna show i mitten av öknen! Han har flugit väl och de senaste två dagarna har vi gett honom lite ledigt, inte för mycket jobb, säger Charlotte Dujardin i ett pressmeddelande från FEI.

Tyska hoppryttaren Daniel Deusser är också på plats för att försvara sin titel från förra året och han hoppas på att få åka hem med vinnarbucklan för andra året i rad. Han menar att den mindre storleken på arenan, med publiken nära inpå, inte är ett problem.

– För min häst är det inte en nackdel. I en liten arena kommer hindren väldigt snabbt men han är så ridbar och har en fantastisk teknik. Jag har haft bra resultat med honom i både små och stora arenor, och nyligen var han fantastisk i Doha och i Den Bosch så jag har en bra känsla just nu. Jag vill inte säga att jag kommer att vinna igen, men jag känner mig riktigt självsäker!

Läs mer, tv-tider och program
Startlistor och online-resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden