Sportnytt
28 maj 2015 13:29
Ridsportplus

Guldgrabbarna om SM-formen

Nu startar snart jakten på SM-medaljerna på Hammarö och för två av ryttarna kan det bli en favorit i repris. Ridsport kollade formen med titelförsvararna Patrik Kittel och Niklas Arvidsson.

Guldgrabbarna om SM-formen
Patrik Kittel och Toy Story tog hem guldet under förra årets dressyr-SM.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Dressyrens regerande svenska mästare Patrik Kittel rider fortfarande på hemmaplan när Ridsport når honom för en formcheck.  Han säger att det alltid är lika kul att tävla i Sverige och undviker skämtsamt att avslöja om guldformen är på plats.
    – Ja, om man visste det, men so far so good. Scandic gick jättefint i München, men har tagit det lite lugnare nu. Allt kan hända.

    Patrik har två raka SM-guld med Toy Story (valack f-00 e Come Back II-Concorde), men nu är det alltså Scandic (hingst f -99 e Solos Carex-Amiral) som får chansen. Patrik känner ingen extra press utöver den han alltid sätter på sig själv och gulddiskussionen låter han helst bero.
    – Först ska man rida och komma i mål, sedan ser man hur långt det räcker. Rider jag bra så hoppas jag att vi får bra poäng. En tävling är alltid en tävling, and you never know with horses…

    På torsdagseftermiddagen hoppas första SM-kvalet för seniorer och efter segern i utomhus-SM 2014 står Niklas Arvidsson beredd som titelförsvarare med Click and Cash 1155 (hingst f -03 e Cash and Carry-Capitol I). På Ridsports fråga om SM-formen konstaterar Niklas att de senaste tävlingarna visar på en mixad formkurva.
    – Den är både bra och dålig. På Sundbyholm gick Click and Cash fantastiskt bra, men senaste helgen i Norrköping var inte den bästa. Han var lite för taggad helt enkelt, säger Niklas.

    På Sundbyholm segrade ekipaget i delfinalen av Swedish 7-Star Spring Tour och tog ytterligare en 1,50-seger. I medaljkampen på Hammarö möter Niklas 38 konkurrenter och som regerande mästare är han en av favoriterna.
    – Jo, visst är det lite extra press.  Chansen finns absolut och jag är här för att vinna.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 102 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden