Dressyr
20 mars 2016 17:50

Jennifer OBS-segrade på nytt

OBS-tävlingen för juniorer och young rider slutade med ännu en seger för Jennifer Lindvall med Jazzmatazz. I Grand Prix Special var Charlotte Haid-Bondergaard bästa svensk på andra plats.

Jennifer OBS-segrade på nytt
Jennifer Lindvall vann igen med Jazzmatazz. (Arkivbild)

Jennifer Lindvall, Helsingborgs FRK, och Beatrice Ivarsson, Dagstorpsortens RF, är två målmedvetna dressyrjuniorer som redan har gott om framgångar och erfarenhet med sig. När Åstorpsortens Ryttarförening traditionsenligt drog igång årets tävlingssäsong på allvar var båda på plats med två hästar vardera under OBS-tävlingen.

Jennifer med både Jazzmatazz (val, f 01, e Jazz-Alibi) och Bobcat (hingst, f -06, e.Breitling V- Silvano) var allra vassast och avslutade ett lyckat meeting med seger på 71,579 procent och en sjätteplats i juniorernas mästerskapsprogram i medelsvår B. Redan igår vann de juniorklassen. Beatrice placerade Charles (val, f -06, e Bocelli-Chapman) och Bomerang (val, f -00, e Bolero-Anart) tätt efter som tvåa och trea.

På plats i Åstorp var Marianne Esseen-Söderberg i dressyrens landslagsledning. Arrangemanget var en av tre observationstävlingar för juniorer och young rider. Marianne håller koll på alla juniorer och var mycket nöjd med helgen där 29 ekipage kom till start.
–  Riktigt bra kvalitet på både ryttare och hästar. Verkligen roligt att se!

I Grand Prix Special segrade danska Mai Tofte Olesen och Rustique på 68,856 procent. Charlotte Haid-Bondergaard med Roberto Des Frettes säkrade andraplatsen på 65,710. Trea blev startfältets garanterat mest rutinerade ryttare, nämligen Ulla Håkansson. Hon red hem tredjeplatsen på Richelle 2 med 65,719 procent.

Resultat

Text: Eva Österlund/Madeleine von Koch

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden