Sportnytt
1 september 2015 06:45

Från brons till guld på WE-RM

Riksmästerskapen i working equitation avgjordes i helgen för tredje gången i ordningen. Allra bäst lyckades Maria Säwe som tog guld med Akropolis och tätt efter på pallen fanns två landslagskollegor.

Från brons till guld på WE-RM
Ölmstads Maria Säwe och Åsa Linnér tog guld respektive brons på Riksmästerskapen i working equitation.

Den tredje upplagan av Riksmästerskapen i working equitation gick av stapeln hos Gripens RF. Samtliga tre pallplatser i mästerskapet togs av ekipage från landslagets A-trupp. Efter två dagars tävling med delmomenten dressyr, teknik med hinder och speed där en bana ska klaras av så snabbt som möjligt stod det klart att förra årets bronsmedaljör säkrade den ädlaste valören. Maria Säwe med Akropolis (valack f-05, e Akribori-Everest, uppf Bröderna Andersson), Ölmstad Rid- och Körsällskap, tog guldet på totalt 25 poäng.

Silvret gick precis som 2014 till Enköpings Fältrittklubbs Maria Jurestam med Coornelius på 21 poäng. Sista medaljen gick till vinnarens klubbkompis Åsa Linnér med Prince Felicio på 20 poäng och de tog därmed ett stort kliv uppåt från förra årets åttondeplats.

Mästerskapets dressyr var medelsvår WE-kür och precis som i vanlig dressyr komponerar ryttarna ihop sitt dressyrprogram efter vissa kriterier och väljer musik. Tre svår klass-domare dömde mästerskapsdressyren: Thomas Berlin, Cecilia Hansson och Annica Johnsson.

Resultat
Mer om WE:s delmoment från SvRF

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden