Sportnytt
25 oktober 2016 17:20

EM i Göteborg får ny samarbetspartner

Idag meddelas att Lövsta Future Challenge går in som samarbetspartner till ridsport-EM i Göteborg nästa år. Detta innebär kringklasser till EM dit de allra bästa U25-ryttarna från de främsta nationerna i hoppning och dressyr kommer att bjudas in.

EM i Göteborg får ny samarbetspartner
Lövsta Future Challenge går in som samarbetspartner till FEI Europamästerskapen i Ridsport Göteborg 2017. Foto: Stefan Keturi/Lövsta Future Challenge

I ett pressmeddelande från Svenska Ridsportförbundet meddelar man att det övergripande målet för Lövsta Future Challenges är att utveckla den svenska ridsporten inom hoppning och dressyr. Målet skall nås genom att ge unga talangfulla hästar och ryttare rätt förutsättningar att utvecklas mot de högsta klasserna.

Det nya samarbetet innebär att det blir första gången i EM-sammanhang som U25-ryttare i både hoppning och dressyr får egna klasser. Under EM 2017 blir det både lagtävlan och individuell tävlan.
– Vi kommer att ha ett antal kringklasser för unga ryttare i både dressyr och hoppning på Ullevi och här ser vi ett naturligt samarbete med Lövsta Future Challenge, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare för FEI EM i Ridsport 2017, i pressmeddelandet från Svenska Ridsportförbundet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden