Sportnytt
22 december 2016 10:32

Världscupfinaler till Göteborg redan 2019

Sverige och Göteborg får världscupfinalerna i både hoppning och dressyr inte bara 2021 utan även 2019. Det meddelar GOT Event idag dan före dan som en riktig smällkaramell.

Världscupfinaler till Göteborg redan 2019
2021 blir världscupfinaler i Göteborg både i hoppning och dressyr. Foto: FEI

Sverige har arrangerat 22 världscupfinaler sedan 1979, och under 2021 när Göteborg firar sitt 400-årsjubileum kan man nu lägga till dubbla världscupfinaler till firandet. Finalerna kommer att hållas 31 mars till 5 april 2021 i Scandinavium.

Nu meddelar FEI att Göteborg drar vinstlotten även 2019 så strecka kalendern lite löst i slutet på mars början på april. 

Lotta Nibell är vd på Göteborgs Stads evenemangs- och arenabolag Got Event som varje år arrangerar Gothenburg Horse Show:
– Helt fantastiskt, jag är jätteglad, vilken julklapp! Beslutet är ytterligare ett kvitto på att Göteborg har en extremt stark ställning i hästvärlden. Vi har genomfört Gothenburg Horse Show i 40 år.  Jag kan bara gratulera alla hästälskare och återigen hälsa dem välkomna till häststaden Göteborg, hälsar hon i ett pressmeddelande.

Finalerna för 2020 kommer att hållas i Las Vegas, USA.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden